Irányjelzők az asztalok között.

Ha éppen hatalmas családi találkozót vagy oltári nagy lagzit tervezünk, jó tudni, hogy létezik egy étterem, ahova biztosan mindenki be fog férni. A kínai Chongqing városában ugyanis egy olyan hatalmas vendéglőt találunk, ahol egyszerre 900 asztalnál 5800 embert tudnak leültetni.

A csípős, fűszeres fogásokat kínáló ’hot pot’ étterem, a Pipa Yuan egy nagy domb oldalában kapott helyet. A 3300 m²-es területet elfogllaó vacsorázóhelyen külön irányjelzők segítik a vendégeket, hogy megtalálják a lefoglalt asztalukat.

A hot pot, azaz ’forró fazék’ egy Kínából származó étkezési forma, mely mára a teljes Délkelet-Ázsiai régióban széles körben elterjedt.

Lényege, hogy az asztal közepén rotyogó alaplében a vendégek maguk főzik meg és szedik ki a különféle alapanyagokat.

Az óriási étkezde neve kínaiul Naspolya kertet jelent. A meredek domboldal megközelítése sem egyszerű, ha itt akarunk vacsorázni, készüljünk arra, hogy a parkolástól számítva kb. 30 perc, míg feljutunk az asztalunkhoz. Mindez nem befolyásolja a hely népszerűségét. Annak ellenére, hogy eszméletlenül sok asztal van, nyáron szinte lehetetlen üreset találni, ha nem foglalunk előre.

Egész Kínából érkeznek ide vendégek, hogy személyesen is kipróbálják a világ legnagyobb hot pot éttermét, amely hivatalosan Guinness-rekordot tart.

Állítólag egy forgalmasabb napon annyi éhes szájat lakatnak jól, amennyi egy kisebb ország lakossága. Természetesen a turisták sem maradnak el, szívesen vacsoráznak itt este, amikor a színes világító fények fokozzák a hangulatot.

Talán mondani se kell, hogy strapabíró személyzet tudja csak itt ellátni a feladatát. Több száz pincér, szakács, egyéb konyhai alkalmazott mellett 25 fizetőpincér is alkalmazásban van.

Az óriási méret ellenére egyébként az ételt is dicsérik, a mennyiség nem megy a minőség rovására. A friss összetevőkből készült fogásokra megérni várni még akkor is, ha az átlagosnál kicsit lassabban kapjuk itt meg a rendelésünket.

Forrás: www.odditycentral.com