Még a nagyvárosban is kizöldülhetünk, ha ellesünk pár tuti trükköt a profiktól!

1. Végre a pár nélküli zokni is szerephez jut

Egy csepegtető öntözési rendszert utánozó ötlethez, amely a vizet közvetlenül a növények gyökereihez juttatja, semmi másra nincs szükség, csak egy műanyag palackra, valamint egy árván maradt fél pár zoknira. A palack oldalát lukasztgasd ki, és tegyél bele egy zoknit, ami majd megtartja a nedvességet. Ha öntözni szeretnél, csavard le a kupakot, és tölts vizet a flakonba.

Filléres kerti tippek

2. Kíméld a derekadat!

Egy nagyszerű trükk, hogy miként tudjuk nélkülözni a növények fárasztó kiültetését úgy, hogy egy árva szerszámra sincs szükségünk. Helyezz műanyag cserepeket közvetlenül az ágyásba, ha pedig esetleg elpusztult a növény, cseréld ki egyszerűen egy másikra.

Filléres kerti tippek

3. Barátokkal könnyebb!

Tudtad, hogy a növényeknek is vannak legjobb barátaik? Számos növény egy másik faj közelében érzi magát a legjobban – érdemes tehát az ezekben a növénytársításokban rejlő lehetőségeket kihasználni. Például a szamóca sokkal ízletesebb lesz, ha kakukkfű mellett termesztjük!

Filléres kerti tippek

4. Készen kapható kertészeti keverékek

Ne gondold lustaságnak, ez pusztán egy remek lehetőség az időspórolásra! Egész kiskertet nevelhetünk előre összeállított magkeverékek, tápoldatok, kultúrák segítségével. Használjuk okosan a zacskókat, tasakokat, dobozokat!

Filléres kerti tippek

5. Dugót bele!

A pofonegyszerű magvetés titka a következő: ahelyett, hogy egyenként fúrnál lukakat a magocskáknak, fogj egy boros dugót és nyomd bele a földbe, amilyen mélyen szeretnéd.

Filléres kerti tippek

6. Mentsd meg a palántáidat!

A késői fagyok sok kárt okozhatnak az érzékeny palántáknak. Védd a kikelő magoncokat úgy, hogy egy agyagcserepet fordítva borítasz a növénykékre. A cserép szigetel, így több esélyük marad a palántáknak túlélni a tavaszi fagyokat és erős szeleket.  Persze ha már ezek nem fenyegetnek, ne felejtsd el leszedni a cserepeket!

Filléres kerti tippek

7. Ügyelj a vízfelhasználásodra!

Hasznosítsd újra, amit tudsz, és csökkentsd a számláidat is azzal, hogy mindent felhasználsz. Például a felesleges konyhai vizet az öntözéshez még remekül hasznosíthatod, gyűjtsd össze a gyümölcsök lemosásához, tojásfőzéshez használt folyadékot.

Filléres kerti tippek

8. Szalmabála-kertészet

Amennyiben egy remek, egyszerű és olcsó megoldást keresel a talaj helyettesítéséhez, válaszd a szalmabálákat. A szalmabála elegendő tápanyagot tartalmaz a növények fejlődéséhez, ráadásul nagyon kevés törődéssel is beéri.

Filléres kerti tippek