Őrület.

Sokan szenvednek fülcsengéstől, ők pontosan tudják, mennyire idegesítő egész álló nap ugyanazt a monoton hangot hallani. Az angliai Holmfieldben egy egész település szenved a problémától, a lakosok ugyanis évek óta azzal küzdenek, hogy egy bosszantó zümmögést hallanak, ami rezonál, visszhangzik a fülben, kínoz egész nap. Éjjel még rosszabb, nem hagy aludni, pihenni.

Sokan már a költözést fontolgatják, ami teljesen érthető, hiszen a rejtélyes hang már 2019 óta hallható.

Noha a hatóságok már mindenféle vizsgálatot folytattak, a bosszantó zümmögés okozóját továbbra se sikerült leleplezni. Bár 3 ’gyanúsított’ is volt, végül egyikre sem sikerült rábizonyítani a döngicsélést. Az ott élők természetesen csalódottak, hiszen úgy tűnik, nincs más választásuk, mint hozzászokni az állandó, idegesítő duruzsoláshoz. Ezeket az alacsony frekvenciájú zümmögéseket nagyon nehéz lenyomozni és az, hogy nem mindenki hallja őket, még inkább megnehezíti a helyzetet.

Holmfield egy völgy alján fekszik, ipari egységek veszik körbe, a lakosok ezeket okolták a zajért, de a nyomozás során nem sikerült erre bizonyítékot szerezni. Peter Rogers akusztikai szakértő szerint ez a hang rendkívül összetett és ebben az esetben ipari tevékenységből is származhat, de az is elképzelhető, hogy csak néhány ember által hallott, hétköznapi hangról van szó, például vezetéken átfolyó vízről vagy transzformátorról, távíró berendezésről.

A forrást megkeresni azonban kicsit ahhoz hasonlítható, mintha egy tűt kutatnánk a szénakazalban.

Gyakorlatilag minden zajforrást le kéne kapcsolni éjjel és nappal is, hogy megpróbáljuk kideríteni, melyik az, ami az idegesítő zümmögéshez köthető. A hatóságok szerint ez nem fog egyhamar megtörténni, de akadnak olyan lakók, akik azt mondják, hogy nem nyugszanak addig, amíg meg nem találják a zaj forrását.

Forrás: www.odditycentral.com