Fűszerezd a csöveket!

Dobd a kukoricát a grillre, de bolondítsd meg egy kicsit. 6 módot mutatunk, ahol túlléphetsz a só-vaj kombináción.

1. Old bay fűszerrel grillezett csövek

Az USA-ban rendkívül népszerű, Old Bay nevű fűszerkeveréket egy német bevándorló alkotta Baltimore-ban az 1930-as években. Eredetileg tarisznyarák és mindenféle más rákok ízesítésére szánta, de annyira finomra sikeredett, hogy ma már sokoldalúan használható fűszerkeveréknek tartják számon. Az interneten a házilag elkészíthető receptjét is megtaláljuk, illetve már a magyar boltok polcain is van az Old Bay-hez hasonló fűszerkeverék.

2. Baconbe tekert kukorica

Tekerj minden csövet 2-3 csík bacon-be, és így grillezd, amíg a szalonna ropogós nem lesz.

3. Csípős grillezett kukorica

Extra erős cayenne bors szósz, némi vajjal elkeverve, kukoricára kenve mennyei íz párosítás!

4. BBQ szósszal bolondított csövek

Bármilyen barbecue szósszal bekenheted a csöveket, sőt a tetejére aprított kukorica chipset is szórhatsz, a végeredmény fenséges lesz!

5. A pesztó a kukoricán is finom

Miért ne próbálnád ki a pesztó-parmezán párost a grillezett zöldségen?

Forrás: HouseBeautiful, fotók: Ethan Calabrese