Megható történet.

Fél évszázaddal a válás után adtak egymásnak egy második esélyt: Harold Holland (83) és Lillian Barnes (78) komolyan gondolja az újrakezdést. A bűbájos pár április 14-én mondja ki a boldogító igent, másodszorra – reményeik szerint ezúttal örökre. A ceremóniát egyik unokájuk fogja levezényelni a helyi baptista templomban.

A páros először egy étteremben találkozott Kentucky-ban, majd nem sokkal később, 1955 karácsonyán egybekeltek.  Barnes ekkor szemtelenül fiatal, mindössze 16 éves volt, Holland pedig 20. 8 évvel később, amikor szétmentek, már 5 közös gyermekük volt, és még mindig nagyon-nagyon fiatalok voltak mindketten. A férfi elmondása szerint a munkája miatt volt sokat távol a családjától, ez vezetett a szakításhoz.

A válásuk után mindketten újraházasodtak, közben jó kapcsolatban maradtak, és a gyerekek is közös pontot jelentettek. A házastársaik 2015-ben elhunytak, és ezután Holland és Barnes egy közös családi alkalmon vettek részt. Ahogy ez lenni szokott, innentől felgyorsultak az események, a nő elhívta a férfit gyerekeivel együtt hálaadásnapi vacsorára, majd egyre többet beszéltek telefonon is.

„Valahogy az egyik dolog vezetett a másikhoz. Elkezdtünk randizni és azóta együtt vagyunk. Tavaly decemberben pedig ismét szóba került a házasság gondolata.”- mesélte Barnes.

„Körülbelül 3 hónap alatt eljutottam oda, hogy megkérdezzem, szeretné-e ezt az egészet újrakezdeni. És ő azt felelte, igen. Kapcsolatban voltunk mindig is, és azt hiszem, valahol mélyen mindig ott volt ez az első szerelem.”- tette hozzá a férfi.

„Olyan, mintha leírnánk egy teljes kört. Együtt kezdtük és most azt hiszem, együtt fejezzük be.” – összegez a boldog menyasszony.

A páros izgatott, ahogy ők fogalmaznak: „szeretnék együtt megtenni az utolsó mérföldet”. Az esküvő minden részletét a gyerekek tervezik, akik maguk is nagy várakozással néznek a frigy elé.

Mit mondhatnánk? Potyognak a könnyeink, sok boldogságot kívánunk nekik!

Forrás: www.countryliving.com, kezdőkép: CHARLES BERTRAM/LEXINGTON HERALD-LEADER, AP