Kizárt, hogy legalább az egyik ne győzzön meg!

Ki ne szeretné a hosszú, forró fürdőket egy-egy fárasztó nap után? Mikor kilazulhatnak az izmaink és kisimulnak az idegeink… Kétségtelen, hogy a forró víznek is megvan a maga hatása. No de mi van, ha a másik csapot nyitjuk ki?

1. Boldogabbak leszünk!

Túlzásnak hangzik? Pedig a hidroterápia ismerten jótékonyan hat a közérzetünkre. Egy-egy hideg vízben mártózás alkalmával megnő a véráramlás az agyunk irányába, így növelve a noradrenalin hormon felszabadulását. Nem baj, ha nem tudjuk mi az, elég annyi, hogy jól fogjuk érezni magunkat tőle!

2. Egészségesebbek leszünk!

Ha bátran elcsavarjuk azt a bizonyos csapot, azzal erőteljesen serkentjük az anyagcserénket. Hogy ez miért jó, azt feltehetően nem kell magyarázni. Plusz pont, hogy így még fogyni is segíthet annak, aki szeretne.

3. Simább lesz a bőrünk!

A pórusok összehúzódnak, a bőröd pedig egyre feszesebb lesz. Kérjük, köszönjük.

4. Szebb lesz a hajunk!

Azt pedig ki ne akarná? A meleg víztől a hajunk nem lesz ugyanolyan boldog mint mi, ellenben meghálálja, ha hűsítő mosást kap.

5. Viszlát stressz!

Lehet a munkahelyeden teljesen fejetlenség, ha rendszeresen élsz a hideg vizes zuhany lehetőségével, azzal elősegíted a tested húgysav szintjének csökkenését, ami a stressz egyik legfőbb okozója.

+1 tipp reggeli zuhanyhoz

Helló energia!

Jó hírünk van: nem kell ám az egész zuhanyzás alkalmával hideg vízben fagyoskodnod! Sőt, kifejezetten azzal teszed a legjobbat, ha csupán pár perc erejéig cseréled le a víz hőmérsékletét, természetes adrenalin löketet adva a testednek.Tuti, hogy aznap nem lesz szükséged annyi kávéra!