Apró dolgoktól lesz egyszerűbb a konyhai munka.
Ünnepek idején, amikor mindenki otthon van, sőt még vendégek jönnek, akkor az ételből sosem elég. Mutatunk néhány egyszerű konyhai fortélyt, hogy a vendéglátás zökkenőmentes legyen!
1. A gofrisütőt több mindenre használhatod
Grillezett sajtot, melegszendvicset, pirítóst készíthetsz benne.

2. Használd ki a sütőben rendelkezésre álló teret!
Ne csak egyfélét toljál be egyszerre, sülhet benne a főétel, a köret, a desszert párhuzamosan.

3. Fagyaszd le a tejszínhabot
Tedd kiszúró formákba a tejszínhabot és mehet a mélyhűtőbe. Amikor előveszed, csak dobd a forrócsoki tetejére.

4. Tökéletes tükörtojások a muffin formában
Készíts reggelit egyszerűen az egész családnak: tégy 1-2 evőkanál vizet minden mélyedésbe, majd üss rájuk 1-1 tojást. 10-15 perc múlva kész a reggeli!
Fotó: Today’s Mama
5. Puhítsd meg a vajat gyorsabban
Ne várakozz hosszan, míg a fagyos tömb felolvad. Ha már benne vagy a sütésben, egyszerűen reszeld le a vajat sajtreszelőn és már teheted is a tésztához.

6. Termoszba a szósszal
Ha melegen kell tartanod a szószt, egyszerűen tedd termoszba, amíg nincs rá szükség.

7. Pucold villámgyorsan a fokhagymát
Egyszerű és gyors módszer, ha befőttesüvegbe, vagy fedeles dobozba teszed a gerezdet, és addig rázogatod, míg lejön a héja.

8. Tartsd csomómentesen a barnacukrot
Ahhoz, hogy ne álljon össze a barnacukor, hasznos, ha egy kis kenyérdarabot vagy pillecukrot teszel a tartójába, ez felszívja a nedvességet.

9. Fürdesd a krumplit jéghideg vízben
Vágj egy vékony, körbefutó csíkot a krumplik héján, majd főzd meg őket. Ha ezt követően jéghideg vízbe dobod a burgonyát, könnyen lehúzható lesz a héja.




















