Aki az otthonát telente fatüzelésű kályhával vagy kandallóval fűti, nagy az esélye, hogy minden évben beszerzi hozzá a raklapnyi tűzifát is.

Ez sajnos egyben azt is jelenti, hogy megfelelő helyet kell találnunk a fa tárolásához. A legtöbben pedig szeretik ezt a házhoz minél közelebb megoldani, hogy ne kelljen rossz időben a behavazott udvaron keresztül a hátsó fészerből becipelni a tüzelőt. Persze a házban sem szeretnénk kerülgetni a nagy halom fát.

Ha a szabadban tároljuk, mindenképpen olyan helyen kell tennünk, ahol a fa nem nedvesedhet át (például, ha a házfalhoz túl közel halmozzuk fel), és nem is válik a különböző élősködők otthonává – tegyük fel a garázsban. És persze a földdel sem érintkezhet, különben még megszívja magát vízzel. Akkor mégis mit tehetünk?

Az ideális megoldást sok esetben a szuperegyszerű, saját kezűleg is összeállítható kerti tűzifatároló állvány jelenti. Segítségükkel a tűzifakészletünket a bejárathoz közel, tisztán, szárazon, nem utolsósorban pedig esztétikusan elrendezve tarthatjuk, ráadásul a fát nagyobb tételben megvásárolva pénzt takaríthatunk meg.

Kedvcsinálónak következzen néhány mutatós darab, amelyeket az ügyeskezű barkácsok otthon is nagyobb gond nélkül el tudnak készíteni. Aki gyorsabban szeretne végezni, keresse a szakáruházakban a villámgyorsan összeállítható, félkész, lapra szerelt változatokat. Hobbiasztalosok, munkára fel!

Szabadtéri tűzifatároló ana-white.com

Szabadtéri tűzifatároló homedepot.com

Szabadtéri tűzifatároló  metalgardenbeds.com

Szabadtéri tűzifatároló thewoodgraincottage.com

Szabadtéri tűzifatároló bbq-brethren.com

Szabadtéri tűzifatároló instructables.com

Szabadtéri tűzifatároló homedit.com

Szabadtéri tűzifatároló indulgy.com

Szabadtéri tűzifatároló pinterest.com