Fürdőzz, mint egy denevér!

A barlangfürdő mint olyan, abszolút kis hazánk sajátja, Európában teljesen egyedülálló műfaja a fürdőzésnek. Nem is érjük be eggyel, mindjárt két különböző helyszín is rendelkezésünkre áll.

Miskolctapolca

Miskolctapolca BarlangfürdőFotó: http://www.kozelben.hu/

Ki ne akarna több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban fürdeni? Kevés ennél különlegesebb módját találjuk a mártózásnak. Ráadásul a 30 °C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké (nem éri el az 1000 milligramm/litert), így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni. A vízhőmérésklet medencénként 29 és 35 C° fok között változik, plusz a barlangon kívüli medencék, melyek egy 3-6 hektáros parkosított területen terülnek el.

http://www.barlangfurdo.hu/

Demjén

Demjén barlangfürdőFotó: http://www.termalfurdo.hu/

Demjénen található Magyarország legújabb feltárt, a 690 méter mélyről feltörő, több tízezer éves, 68 fokos gyógyvize. Az ehhez kialakított fürdőhely a Cascade Barlang és Élményfürdő, ahol a Termál-öböl mellett az aktívan fürdőzők számára is renegeteg opció kínálkozik. Egyik ilyen a 760 méter hosszú barlangrendszerbe csatlakozó, hegybe süllyesztett csúszdavilág, melynek tetejére látványlifttel juthatunk fel. Az óriási barlangrendszerben 33-38 C° fokos hőmérsékletet élvezhetünk, több mint 1500 négyzetméternyi vízfelületen.

http://www.cascadebarlang.hu/