Mentsük át a nyár italát a legszínesebb évszakba!
Még sosem kóstoltad így a nyár borát! Őszi gyümölcsökkel, karamellel, forralva – alig várjuk, hogy egy jó könyvvel, egy puha takaróval és egy bögre őszi sangriával elbújjunk egy sarokba!
1. Karamelles-almás sangria
Hozzávalók:
- 1 üveg fehérbor
- 1 üveg (szénsavas) almacider
- ¼ csésze karamellszirup
- 4 kockára vágott alma
Az italokat hűtsük le, majd keverjük össze, és adjuk hozzá a karamellszirupot is. A felkockázott almákat is dobjuk az italba, és hűtsük ki az egészet!
2. Forralt áfonyás-narancsos sangria
Hozzávalók:
- 1 csésze áfonyalé
- ½ csésze cukor
- ½ teáskanál fahéj
- ½ teáskanál szerecsendió
- 6 szegfűszeg, egészben
- 3 csésze száraz vörösbor
- ¼ csésze brandy
- ¼ csésze narancslikőr
- 1 csésze friss áfonya
- szeletelt narancs
Az áfonyalevet, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget keverjük össze egy közepes lábasban. Lassú tűzön pároljuk 15 percig. Öntsük hozzá a vörösbort, narancslikőrt, és az áfonyát, és melegítsük össze az egészet. Forrón szervírozzuk!
3. Őszi bourbon-sangria
Hozzávalók:
- 1 üveg testes vörösbor
- ½ csésze bourbon whisky
- ½ csésze almalé
- ½ alma, szeletelve
- ½ narancs, szeletelve
- 1 szilva, szeletelve
- ½ körte, szeletelve
- 1 fahéjrúd
A gyümölcsöket kockázzuk fel, és dobjuk bele egy kancsóba. Adjuk hozzá a fahéjat, majd a bort, a whiskey-t, az almalevet, és óvatosan keverjük össze. Fedjük be, majd tegyük a hűtőbe min. 3 órára. Hidegen ajánlatos fogyasztani!
4. Fűszeres ünnepi sangria
Hozzávalók:
- 1 üveg fehérbor
- 1 gyömbérsör
- 1 ½ csésze almacider
- ½ csésze brandy
- 3 körte, szeletelve
- 3 narancs, szeletelve
- gránátalmamagok
- 3 fahéjrudacska
Egy nagy kancsóban keverjük össze az összetevőket, majd tegyük hűtőbe a kancsót. Néhány óráig hűtsük, de ne tovább, mert a sör elveszti erejét. Ajánlatos jégkockákra öntve fogyasztani.