Finom, fűszeres, egészséges.
Fotó: Emilie eats
Ebben a pudingban benne van minden, amit kívánhatunk: a fahéj és a szegfűszeg illata, a karácsony hangulata és a chiamag egészségre gyakorolt kiváló hatása. Nem csoda, hogy egyre szedi áldozatait, ráadásul desszertként és reggeliként is megállja a helyét. Arról már nem is beszélünk, hogy a karácsonyi hizlaló édességek dömpingjében felüdülést jelent egy olyan finomság, ami a súlyunkra is ügyel! Elkészítése pedig 5 perc. Kezdhetjük?
Hozzávalók
- ¼ bögre chiamag
- 1 bögre nem tejalapú tej (pl. mandulatej vagy rizstej)
- 2 teáskanál melasz
- 1½ teáskanál juharszirup,
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- ½ teáskanál őrölt gyömbér
- ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
- egy csipet só
Fotó: Emilie eats
Elkészítés
Egy közepes tálba öntsd össze a chiamagokat és a tejet, és keverd el jó alaposan. Add hozzá a melaszt, a juharszirupot, a fűszereket és a sót. Keverd jól el, teljesen csomómentesre. Tedd a hűtőbe éjszakára vagy legalább 6 órára. Jó étvágyat!
Fotó: Emilie eats
Fotó: Emilie eats
Fotó: Emilie eats