Az ausztráliai Adelaide városában kimaxolták a kávézás fogalmát.

A Viscous Coffee nevű kávézó tulajdonosa, Steve Bennington összehozott egy “Asskicker”-nek – a fordítást az olvasóra bízzuk –  becézett kávékoktélt, amely a napi ajánlott mennyiség több, mint 12-szeresét, kereken 5 gramm koffeint tartalmaz. Csak hogy képben legyél: ez egy átlagos eszpresszó koffeintartalmának 75-szöröse, nem mellesleg a szakértők által halálosnak tartott mennyiség fele.

A szóbeszéd szerint az inspirációt egy éjszakai műszakban dolgozó nővér kérése – akinek egyszer folyamatosan ébren kellett lennie 2 teljes napon át – jelentette, és mivel Bennington szereti teljesíteni vendégei kívánságait, megalkotta az Asskicker-t.

Na de miből áll a kávék non plus ultrája? 4 adag eszpresszó kávéból, 8 db 48 órás hidegáztatásos technikával készült kávéból gyártott jégkockából, valamint 120 ml, szintén hidegáztatással 10 napig készült kávéból.

A recept garantálja, hogy  a szokásos 3-4 óra pörgés helyett akár 12-18 órán át szinte pislogni sem fogsz, ennek ellenére szakértők egyáltalán nem ajánlják. Ha megteheted, aludj inkább minimum 8 órát naponta, az még senkinek nem ártott meg!