Szívet melengető történet az összefogásról.

Valaki feltöltött egy képet, másvalaki meglátta, a harmadik fél pedig befogadta, a negyedik szereplő szakszerűen ellátta: így összegezhetjük az uráli bagoly megmentésének történéseit.

Az egész január 29-én reggel kezdődött, amikor a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkába tartó kollégája a közösségi médiafelületen értesült róla, hogy fél órával korábban egy sérült bagolyról töltöttek fel képeket Isaszegen.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=170111563618440&set=pcb.1691678947556834&type=3&theater&ifg=1

Kitérővel azonnal a madár segítségére sietett, azonban a sérültet már nem találta ott.

Hamar kiderült, hogy a baglyot befogták, és egy helyi iskolába vitték. Emberünk oda sietett, és meglepődve látta, hogy a dobozban várakozó madár egy ritka, fokozottan védett uráli bagoly. Ez a bagoly középhegységi háborítatlan erdőkben fészkel, kóborlásai során előfordulhat az ország egyéb területein is.

A szárnyas sajnos igen rossz állapotban volt, a szemeit nem tudta kinyitni, a csőréből véres váladék szivárgott. Gázolásra utaló nyílt törései azonban szerencsére nem voltak. A sokkos állapotban levő, erősen legyengült állatot a Budapesti Állatkert mentőhelyére szállították, ahol azonnali és szakszerű állatorvosi ellátásban részesült. Az életveszélyesen kiszáradt madár azonnali folyadékpótlásához vénakanült kellett beültetni a lábába. A helyben elvégzett sürgős laboratóriumi vizsgálatok eredményei alapján megkezdték a szükséges antibiotikumos kezelést is. A sérült szemek ellátása, valamint az állat általános roborálása is folyamatban van.

Jó ilyen hírt olvasni, nagy köszönet jár mindenkinek!  A képeket feltöltő felhasználótól kezdve, a helyi oktatási intézmény vezetőjén keresztül az Állatkert szakembergárdájáig!

Forrás: www.dunaipoly.hu