A falusiak megölték az óriásira dagadt kígyót, mert azt hitték, hogy felfalt egy kecskét.

Nigériában történt az eset: a falusiak leöltek egy kígyót, mert úgy vélték, megette a jószágot. Arra nem számítottak, hogy a kígyó hasa nem állatokkal, hanem tojásokkal van tele.

A helyiek arra gyanakodtak, hogy egy borjút fogyasztott el a hüllő, úgyhogy igencsak meglepődtek, amikor felnyitották és kiderült, hogy tojásokkal van tele.

Az alaptalanul megvádolt kígyó megölésével kétségtelenül az emberek jártak jó, hiszen a tojásokat ritka csemegeként fogyasztják.

Ezt rejtette a kígyó belseje CEN

Ezt rejtette a kígyó belseje CEN

Egyes kígyófajok egyébként akár 100 tojást is világra hozhatnak egy alkalommal. A képek alapján valószínűsíthető, hogy a szóban forgó egyed az afrikai sziklapiton (Python sebae), amely az afrikai kontinens legnagyobb kígyója, akár 6 méterre is megnő, ezzel a világ egy leghosszabb kígyója is egyben.

Ezt rejtette a kígyó belseje Wiki Commons

Ezt rejtette a kígyó belseje Wiki Commons

A hím egyedek kisebbek, mint a nőegyedek, és a feljegyzések szerint már 7,5 méter hosszú egyedet is leírtak (igaz, nem túl megbízható források). A többi pitonhoz hasonlóan ez a faj sem mérges, áldozatát úgy öli meg, hogy megfogja, körültekeri, majd kiszorítja belőle a levegőt. Étrendje igen változatos: megeszi a kecskét, denevért, varánuszt, disznót, patkányt, szárnyasokat, de akár az oroszkán vagy a gepárd kölykét is.