Jó néhányan nem csak a tengerparti lustálkodást és a kulturális élvezeteket keresik a katalán fővárosban. Sok odalátogató szeretne gyönyörködni a kikötők ringatózó hajóiban, miközben relaxáló sétát tesz a móló felé tartva. A kikötői naplementék például csodálatosak, ezért az alábbiakban négy kikötőt is ajánlunk, amit okvetlenül érdemes felkeresnünk.

Olimpia kikötő – ahol érdemes egy egész napot eltölteni

Ha nem csak tengerparti sétára és érdekes hajólátványra vágyunk, akkor Port Olimpic lesz a tökéletes kikötő számunkra. A Port Olimpic 1992-ben született az olimpiai játékok apropóján, ma azonban főleg kisebb hajóknak és bérelhető vízi járműveknek ad kikötési lehetőséget. Ha szeretnénk megtapasztalni a vitorlázás élményét, vagy akár egy jachton utazva süttetni a hasunkat, akkor a Port Olimpic tökéletes lehetőséget ad a hajóbérléshez. Árak tekintetében akár már egy oda-vissza Budapest-Barcelona repjegy áráért is bérelhetünk hajót. Ezen kívül a kikötő partja nyüzsög az élettől. Mivel igen népszerű turistahelyszín, ezért számtalan étterem, pub és egyéb üzlet várja a látogatókat. Itt egy egész napot is eltölthetünk, sőt meg is szállhatunk bármelyik közeli szálláshelyen, ha például szeretnénk tudni, milyen az igazi kikötői éjszakai élet Barcelonában. A szállást pedig előre lefoglalhatjuk már itthonról, akár hajós programmal együtt egy profi szálláskereső portálon.

A körutazások és teherhajók kikötője

repülőjegy Barcelona tekintetében egyáltalán nem drága, viszont ha kedvünk tartja, akár egy hajóval is meglátogathatjuk ezt a csodálatos várost. Ha így teszünk, akkor minden bizonnyal a teherhajóknak és turistahajóknak fenntartott kikötőben fogunk leszállni. Ez a kikötő nem csak arról híres, hogy eszméletlen különleges luxushajókat láthatunk teljes életnagyságban, hanem a hatalmas monstrumokat is, amelyeknek már a kikötését is élmény megnézni. A kereskedelmi kikötő jelenleg Európa egyik fő kikötőjének számít, ezért készüljünk fel arra, hogy a nyüzsgés elég nagy lesz ebben a kikötőben. Az igen impozáns kikötőegység ugyan nem arra való, hogy andalgó sétát tegyünk a tengerparton, viszont lenyűgöző és különleges látványt nyújt a tengerbe mélyen benyúló „karjaival”, és a part mentén felállított rakománypakoló daruival.

Port Vell

Port Vell, azaz a régi kikötő már a nevében is mutatja, hogy a város egyik legrégebbi kikötőjéről van szó. Ez eredetileg a város halászhajóinak szolgáltatta a kikötési lehetőséget, azonban a modern korszakkal együtt a halászat is más alapokra rendeződött át. Emiatt pedig a kikötőnek is másabb szerep jutott. Ma az One Ocean jachtklub birtokolja, ezért számtalan különleges luxusjachtot tekinthetünk meg itt. Persze csak távolról, azonban még így is bőven akad látnivaló ezen az emblematikus helyszínen.

Fórum kikötő

A Fórum kikötő a kétezres években épült, és Barcelona külvárosi részén található. Ha szeretnénk tudni, milyen egy lakóhajó, akkor itt érdemes megtekinteni őket, ugyanis a Forum főleg lakható hajóknak és csónakoknak ad otthont.