Még van egy hónap a nyárból, nem késtél le semmiről!

Amikor tavasszal melegedni kezd az idő, annyi, de annyi mindent eltervezünk. Hogy a nyarunk milyen aktív, eseménydús lesz, amibe belefér pihenés, vízpart, barátok is. Sokszor csak nyár végén vesszük észre, hogy a tervekből semmi sem lett, mert észrevétlenül elröppentek a hetek, miközben mi dolgoztunk vagy a ház körüli felújításokon ügyködtünk. Még itt az egész augusztus, pipáld ki a nyári bakancslista minden pontját, hogy semmi sem maradjon ki az idei nyárból!

1. Egyél valamit egy fesztiválon vagy búcsúban!

Valamit, amit nem ehetsz mindennap. Elvégre senki sem megy egy salátáért egy fesztiválra. A streetfood virágzik, fagyis kürtős kalács, kolbászkák széles választéka, elképesztő kenyérlángosok mindenütt.

2. Piknikezz!

Az apró falatok jobban esnek egy pokrócon a természet lágy ölén. Csak egy kosárka kell, amit telepakolsz, és egy csinos pokróc, amin a délutánt fogod tölteni.

piknik

3. Rendezz kerti sütögetést!

Mindig csak tervezed, hogy meghívod a barátaidat, közben elmúlik a nyár? Itt az idő, ne várj tovább!

4. Hajókázz!

Bérelj egy kenut, vacsorázz egy sétahajón vagy csak csónakázz egy csónakázótavon – a lényeg, hogy a hajózás ne maradjon ki a nyárból!

Csónak

5. Kertmozizz!

Emlékszel még a régi kertmozik hangulatára? Jó hír, hogy ma is számos helyen elcsíphetsz egy szabadtéri filmnézést. Akár csak egy vászon valamelyik fás bisztróban, akár egy autósmozi – az élmény garantált.

6. Falatozz tengeri herkentyűket!

Igaz, hogy nem olcsó, de egy kis homár, garnéla, vagy polip biztosan a tengerpartra repít, legalább gondolatban.

7. Olvass a természet lágy ölén!

Kapcsolódj ki a digitális világból, és évezd a délutánt a közeli parkban, ligetben, vagy tóparton egy jó könyvvel. Ráadásul a D-vitamin raktáraidat is feltöltöd.

olvas

8. Készíts jégnyalókát!

Kötelező nyári elem! Olyasmi, mint amikor télen ki nem hagynád a kakaós csiga vagy a mézeskalács sütését.

9. Légy turista egy napra!

Érdemes más szemmel nézni a várost, ahol élsz- egyre elterjedtebb nyaralási forma, hogy otthon pihenünk, és turistaként viselkedünk a saját élőhelyünkön. Vagyis nézd meg a látványosságokat, amikben tán még sose jártál, és étkezz éttermekben, bisztrókban!

10. A naplementét a szabadban nézd!

Kirándulj a város szélére, dombtetőre, és nézd meg a naplementét teljes pompájában! Nincs semmi, ami hozzá fogható! Utána pedig a csillagos égboltban gyönyörködhetsz, ami sűrűn lakott területen lehetetlen lenne.

naplemente

11. Önkénteskedj!

Faültetési programok, szemétszedő akciók – keress valamit, amit nemcsak élvezel, de hasznos is!

12. Menj egy focimeccsre, sporteseményre!

Talán egy kicsit többen indulnak most neki, hogy megnézzenek valami sporteseményt, nem csak a tévében, de élőben is. Semmihez sem hasonlítható hangulat, add át magad a szurkolás örömének!

13. Keress fel egy közeli fürdőt, uszodát!

Lehet, hogy nem is tudod, hogy a közeledben milyen nyilvános medencék, fürdésre alkalmas tavacskák vannak? Kérdezősködj, a többiek hova járnak, és ne hagyd ki a csobbanást!

14. Csapj le egy last minute minivakációra!

Ha csak egyetlen hétvégre is, de ruccanj ki valahová! Számos utazás, szállás elérhető akciós, kuponos oldalakon, de az is lehet, hogy egy ismerősöd szívesen adja kölcsön pár napra a telkét, nyaralóját. Neked is jár a kikapcsolódás, szervezd meg, hogy üdülhessél!

15. Mentsd el a nyár ízeit!

Mindenképpen tegyél el befőtteket, fagyasztott gyümölcsöket, zöldségeket – milyen jó lesz majd őket elővenni a hosszú tél alatt!