Menjünk fel a Színes Dombra!

A törökországi Tepe nevű település házai szabályos rendezettségben kúsznak fel a domboldalra. A több, mint 400 épület most egy projekt keretében egészen új, feltűnő külsőt kapott. A házakat úgy festették ki, mintha egy lépcsős szivárvány alkotói lennének, rózsaszín, kék, sárga, narancs, zöld és lila színben pompáznak.

https://www.instagram.com/p/BsqcBmbhI_F/?utm_source=ig_embed

Azért esett a választás Tepe falvára, mert jól láthatóak a lakások, remek elhelyezkedésük van. Lenyűgöző a panoráma, minden szín érvényesül a dombon álló házakon. A vizuális megjelenés nem csak az Instagram posztok miatt előnyös, a település 2000 lakójának életét is segít jobbá tenni. A projekt során több, mint 50,000 liter festéket használtak a falu és az ott lakók életének színesítésére.

A festékeket biztosító vállalat marketing menedzsere elmondta, hogy a cég számára is nagyszerű érzés látni, hogy miként tudják az élettereket sokkal közösségibbé, kellemesebbé, élhetőbbé formálni, miközben az embereket is inspirálják és motiválják a színek segítségével.

Fotó: LET’S COLOUR

Az itt lakók egy felvételen elmesélik, hogy milyen hatása volt a színeknek az életükre. Mielőtt a projekt elkezdődött, a területet inkább lepusztult, piszkos, ijesztő környéknek érezték, többen a költözést fontolgatták.

Kép: AKZONOBEL/YouTube

Most azonban a tarka utcáknak hála, minden vonzóbb, vidámabb, energikusabb. A Színes Dombot egyre több turista fedezi fel, így sorra nyitnak a helyi vállalkozások is. Egy gyerek pedig úgy fogalmazott: „Az egész olyan, mintha eső esett volna a falura és most a szivárványon szaladnék.”

Kép: AKZONOBEL/YouTube

A munkálatokat előreláthatóan 2019 áprilisában fejezik be.

Forrás: www.housebeautiful.com