Sziklán csüngve éjszakázhatunk.

Peru sokak bakancslistáján van rajta: aki lenyűgöző tájakra és hihetetlen kalandra vágyik, annak érdemes elutaznia a dél-amerikai országba. A kontinens egyik leglátogatottabb célpontja természetesen a Macchu Picchu, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. Az inka kultúra megismerése mellett számos elképesztő élmény is várja az ide érkezőket.

A bevállalósak például egy nagyon különleges hotelben hajthatják álomra a fejüket: a Sky Lodge Adventure Suites egész pontosan a szikláról csüngő üvegkabinok összességét jelenti.

A rendhagyó szálloda 2013-ban nyitotta meg a kapuit azzal a céllal, hogy a természetet közelebb hozza a vendégekhez. Leírásuk szerint ez a létező legnagyobb luxus élmény, amiben csak részünk lehet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Skylodge Adventure Suites (@skylodgeperu) által megosztott bejegyzés

A Sky Lodge Hotel a tengerszint feletti 400 méteres magasságon függ a Szent völgy felett Pacharban. A terület az inka birodalom része volt, fontos mezőgazdasági földekkel. A hotel csendes környezetben fekszik, úgyhogy biztos nem fogjuk úgy érezni magunkat, mint egy nyüzsgő, zajos turistaközpontban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Skylodge Adventure Suites (@skylodgeperu) által megosztott bejegyzés

A kabinok alumíniumból és időjárásálló műanyagból készültek. Mindegyik fülkében 4 ágyat, egy étkező helyiséget és egy mosdót találunk. Az áramot napelem biztosítja, forróvizes dézsafürdő is jár a kabinhoz.  A kilátás elképesztő, de be is húzhatjuk a függönyöket, ha intimitásra vágyunk. A megközelítés persze nem egyszerű, vasalt úton kell felmenni a kabinig és a tetőablakon jutunk be, lefelé pedig csúszó kötélpályát használhatunk.

Forrás: www.thetravel.com