Fura viselkedés.

Bizarr viselkedést rögzítő felvétel tarol a neten, amin egy Kína északi részén, Belső-Mongólia területén lévő tanyán élő birkák körbe-körbe masíroznak. Az állatok az óramutató járásával megegyezően haladnak, miközben néhányan a kör közepén állnak vagy a szélén figyelnek. Nem világos, hogy eközben ettek-ittak-e az állatok és cserélődtek-e a menetelők.

Ms. Miao, az állatok gazdája a riportereknek azt mesélte, hogy a fura masírozás november 4-én kezdődött. Akkor csupán egy maréknyi állat kezdett körözni, de az azt követő napokban egyre több csatlakozott. Érdekes módon, noha a farmon 34 akol van, csupán 13-ban élők viselkedtek így.

A körbe-körbe haladó birkákról készült videó vírusként terjedt az interneten, főként Kínában, miután bemutatták azt egy magazin online felületén. Természetesen számtalan teória látott napvilágot a szokatlan viselkedés láttán. A legnépszerűbb elmélet szerint a bárányok egy liszteriózis nevű, baktérium által okozott betegségben szenvednek. A fertőzött állatok kezdetben étvágytalanok, dezorintáltak, depressziósak, zavarodottak, sarokba szoríthatják magukat, nekidőlhetnek álló tárgyaknak vagy körözhetnek.

Bár ez meggyőzően hangzik, mégsem valószínű, hogy az állatokat ez a baktérium fertőzte, akkor ugyanis az első tüneteket követően 24-48 órán belül el kellett volna pusztulniuk. A videón lévő birkák azonban 12 napon át köröztek és teljesen egészségesnek tűnnek.

Forrás: www.odditycentral.com

A kiemelt kép illusztráció.