Mancsnyomok.

Tudtad, hogy a mosómedvék tehetséges festőművészek, akik elsősorban absztrakt stílusban alkotnak? Ha nem hiszed, csak nézd meg a két művész, Piper és Cheeto munkáit, és magad is láthatod, hogy az állatok a mancsaikkal szívesen hoznak létre élénk képeket.

Kreativitásukat emberi segítőik közreműködésével bontakoztathatják ki. A gazdik, Mitchell és Sarah Thyme azok, akik nem csak festékkel, ecsettel és vászonnal látták el az állataikat, de elegendő hellyel is ahhoz, hogy tető alá hozzák az első festményeiket.

A házaspár az állatok viselkedését figyelve állt elő az ötlettel, hogy festeni hagyja őket.

A mosómedvék ugyanis állandóan megérintik a tárgyakat, a kezük segítségével érzékelnek, gyűjtenek információkat. A gazdiknak ezért jutott eszébe, hogy a festés szórakoztató móka lehet a számukra.

És valóban: a szőrös kis állatok szívesen hagyják ott tarka mancsnyomaikat a vásznon.

Némelyik kép minimalista stílusban készül, szétszórt nyomokkal, más alkotások viszont művészi foltokat hordoznak. A kész művek legalább olyan különlegesek, mint a két mosómedve, Piper és Cheeto. Mindegyik állatkának megvan a maga sajátos stílusa, állítják a gazdák, bevallásuk szerint ők meg is tudják mondani, hogy melyik képet ki festette.

A mosómedve-festményeket egyébként meg is vehetjük, a gazdik honlapján eladásra kínálják azokat (az oldal neve Tito, a mosómedve (Tito the Raccoon), mivel Tito volt az első állatuk neve, akit azóta már elvesztettek). A legtöbb mű már gazdára talált, és nem tudni, hogy mikor jön majd az utánpótlás. Az állatok ugyanis csak akkor festenek, amikor kedvük tartja.

Piper és Cheeto az Instagramon is fenn van, sőt saját csatornájukon is követhetjük kalandjaikat:  Tito the Raccoon YouTube channel

Forrás: mymodernmet.com