Jubilál a fantasztikus virágkarnevál.

Hihetetlen, de idén 50 éve, hogy először rendeztek virágkarnevált Hajdú-Bihar megye székhelyén. Már 1966-ban is nagy érdeklődés kísérte a látványos felvonulást, amely a béke és barátság gondolatát is igyekezett tolmácsolni. Akkoriban még nem csak a díszes felvonulás öröme hajtotta a résztvevőket, a legszebb előkertért például egyenesen egy mosógépet lehetett nyerni. A kompozíciók készítői természetesen minden évben kitettek magukért, az olimpiai eszme jegyében sok alkotás született, de láttunk már kocsonyában pislogó békát, megelevenedett Odüsszeusz hajója, de a vietnámi barátaink békés életét bemutató alkotás is született már virágból.

Debreceni virágkarneválFotó: http://nepszava.hu/

Idén már többnapos programsorozattal várják a látogatókat. Lesznek koncertek, bábszínházi előadások, utcabál tűzzsonglőrök, és debütál a látványos épületvetítés is a fő attrakciónak számító virágkocsik felvonulása mellett.

Hazánk legnagyobb és egyben legnépszerűbb kulturális rendezvénye méltón ünnepli születésnapját. Az ünnep augusztus 20-án teljesedik ki, amikor a legendákat, meséket, történeteket megjelenítő, több százezer szál élő- és szárazvirág felhasználásával készített, közel 5 méter magas, egyedülálló virágkompozíciók hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében végighaladnak Debrecen utcáin.

Debreceni virágkarneválFotó: http://www.fonixinfo.hu/

A zárónapon pedig Dél-Korea reprezentatív folklóregyüttese hozza el a távoli ország színeit, táncait és muzsikáját. Az együttes az ünnepi időszak zárásaként különleges, egész estés produkcióval kedveskedik a Szabadtéri Színpad közönségének. Az Oroszországban, Kínában, Spanyolországban és Hongkongban hatalmas sikerrel bemutatkozott 60 fős csoport most Debrecent varázsolja el akrobatikus táncaival, hajlékony muzsikájával és színpompás ruháival.

További információ: www.debreceniviragkarneval.hu