Véresen komoly.

Joseph Mellen brit író, akinek nagy vihart kavart és igen bizarr könyve a saját elképesztő történetét meséli el.

Mellen, aki a pszichedelikus korszak egyik vezérfigurája volt, 1970-ben írta híres könyvét a Bore Hole-t (kb. Furatlyuk), de a története évtizedek óta szóbeszéd tárgya, érthető okok miatt. Segítségével az 1960-as évek közepétől az 1970-es évek közepéig a pszichedelikus drogok hatására bekövetkezett társadalmi, zenei és művészeti változások időszakába nyerhetünk némi bepillantást.

A koponyába történő lyukfúrást az egyik legrégebbi operációnak tartják a világon.

Minden kontinensen megtalálták nyomait, egyes afrikai törzsek még ma is végeznek ilyet. Nem mindennap lehet azonban olyan emberről hallani, aki megpróbált lyukat fúrni a saját koponyájába, ráadásul háromszor és abból a célból, hogy tartósan ’magasan’ legyen.

Az író először 1965-ben olvasott valakiről, aki megkísérelte a saját koponyáját meglékelni. Eleinte borzalmasan hangzott az ötlet, de idővel megszokta a gondolatot. Az kiindulási nézet szerint a koponya lezáródik 18 és 21 év között, előtte viszont olyan, mint egy puding: lüktet, tágul, mozog. Éppen ezért, ha megnyitjuk, akkor visszatérünk a fiatalkori állapotba, spontánabbak, kreatívabbak leszünk, szinte szárnyalunk.

Joey Mellen először 1967-ben kísérelte meg saját kezével meglékelni a koponyáját. Akkoriban le volt égve, ezért nem tudott elektromos eszközt alkalmazni, így egy sebészeti kellékboltban beszerzett, kézi koponyalékelővel próbálkozott. A csavarhúzószerű szerszámmal végzett procedúra olyan volt, mint ‘egy bor kinyitása az üveg belsejéből’.

Az első kísérlet fájdalmas volt és teljes kudarcba fulladt. Egy évvel később a férfi újra próbálkozott, ez ugyan jobban sikerült, mégsem volt teljesen elégedett az eredménnyel. Végül 1970-ben, harmadszorra sikerrel járt.

A lékelés után feldobódott, mivel sikerült megcsinálnia a tervét, kb. egy óra elteltével könnyűséget érzett, mintha leesett volna róla némi súly.

Este került sor a mutatványra, így 11-kor lefeküdt, jól érezte magát és ez az érzés még reggel is tartott.

Joseph Mellen legendás könyve részletesen beszámol arról, hogy miként jutott eszébe a lékelés és pontosan elmeséli a 3 kísérletét is. A most 83 éves író egyébként azóta is jól van, második feleségével él.

Forrás: www.odditycentral.com