Nem kell lemondanunk a beltéri zöldekről.

Akinek van kutyusa, cicája, netán egyéb állatkája a 4 fal között, az tudja, hogy nem egyszerű olyan szobanövényt tartani, ami nem mérgező a kis szőrös gyerekek számára, ugyanakkor jól is mutat. Az alábbi listán szereplő növények mindkét feltételnek megfelelnek, így akár a zöldet időnként megrágcsáló állatok mellett is nevelgethetjük őket.

Íme:

Zöldike vagy csokrosinda (Chlorophytum)

Fotó: ebay.com

Vízipálma vagy palka (Cyperus).

A vízipálma (Cyperus alternifolius) nagyon jól ismert, de a macskafű vízipálma (Cyperus zumula) is kiválóan alkalmas állatok mellé.

Fotó: Tauʻolunga/Wikimedia Commons
Fotó: www.aquaplante.fr

Egérárpa (Hordeum).

A macskafűnek is nevezett növény folsavval látja el a cicákat.

Fotó: Harris Seeds/Pinterest

Elefántláb (Beaucarnea).

Erős, mutatós szárral rendelkezik, amely a macskákkal is megbirkózik, akik ezt kaparófaként használják.

Bambusz

Amikor állatbarát szobanövényt vásárolunk, ügyeljünk arra, hogy mekkora a cserép mérete, milyen a felépítése, a tartó mérete legyen arányos a növény méretéhez viszonyítva. Figyeljük meg a levelek csúcsát, ne legyenek sérültek, barnák, betegek. Fontos, hogy nedves legyen a növény földje és természetesen kártevők, kórokozók se tenyésszenek rajta.

Fotó: bamboosourcery.com

Az állatbarát növények a legjobban a napos és félárnyékos hely közti átmenetet kedvelik. Kerüljük a közvetlen napsütést! Ezeknek a zöldeknek sok vízre van szükségük, ne hagyjuk, hogy a földjük kiszáradjon. Havonta egyszer alkalmazhatunk tápoldatot is. Amennyiben négylábú kedvencünk kicsit megcincálja őket, levághatjuk a sérül leveleket, könnyen regenerálódnak.

Forrás: www.flowerweb.com