Kékkőből épült.

A kínai Jianshu városnak ékköve a Dupla Sárkány híd, egy 350 éves építmény. A híd két folyó közötti területeket köt össze. A lenyűgöző építményt két korszakban tökéletesítették, az ázsiai ország egyik legszebb és kulturális szempontból legfontosabb hídja.

Jianshu városa ősi település, több mint ezeréves pezsgő történelemmel. A híd mellett számtalan műemlék templomot, boltívet, kertet, épületet, múzeumot csodálhat meg az arra járó.

A Dupla Sárkány híd nem mindig így nézett ki, időbe telt, mire a végleges formáját megtalálták. Sokan úgy vélik, hogy a Qing dinasztia ideje alatt épült egy híd a folyók felett 3 ívvel, azonban közel egy évszázaddal később, a Daoguang uralom idején 14 további boltívvel bővítették, így vált összesen 17 íves híddá.

A 19. század vége felé a híd újabb fejlődésen ment keresztül és végül elnyerte a végleges formáját. Az építményt teljes egészében egy vulkáni kőzet, kékkő alkotja, ami a neve ellenére nem teljesen kék. A híd 48 méter hosszú és tradicionális pavilonokat is találunk rajta, amelyekből lenyűgöző a kilátás.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chinese Architecture (@chinese_architecture) által megosztott bejegyzés

A Dupla Sárkány híd azokról a folyókról kapta a nevét, amelyeken keresztülível. A Lujiang és a Tachong folyó vízáramlata ugyanis olyan, mint a sárkány repülése. A hasonlóság ihlette a helybelieket a névadásnál.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chinese Architecture (@chinese_architecture) által megosztott bejegyzés

Forrás: themindcircle.com