Fontos az egészségmegőrző, aktív életmód is.

Már 3 éve folyik a Normafa rendbetétele, most újabb fejlesztéssel gazdagodott a terület: kardioösvényt alakítottak ki a kedvelt kirándulóhelyen. A túraútvonal elsősorban szív- és érrendszeri vagy magas vérnyomás betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára készült, de egészséges embereknek is ajánlják betegségmegelőzés vagy állapotfelmérés céljából.

A rendszeres testmozgás és az idős korban is aktív életmód kulcsfontosságú az egészségünk szempontjából. A Budapesti Szent Ferenc Kórház jóvoltából és együttműködésével megvalósult a kardioösvény nem titkolt célja, hogy javítson a szomorú statisztikákon, amelyek szerint ma Magyarországon minden negyedik ember meghal a szívinfarktusát követő első évben.

A program megismertet a túrázókkal néhány alapvető egészségügyi mutatót és mérési módszert, valamint egyéni állapotfelmérést is lehetővé tesz.

Három, szívet ábrázoló turistajelzéssel ellátott útvonal közül választhatunk: bejárhatjuk a rövid, a közepes és a hosszú túrát is.

A tanösvényen az egyéni részvétel mellett gyógytornászok, egészségügyi szakemberek által vezetett túrákhoz is lehet csatlakozni. A vezetett túrákra jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet: normafatanosveny@szentferenckorhaz.hu

További információ: www.normafapark.hu/kardio-tanosveny

Forrás: mti.hu, kezdőkép: www.normafapark.hu