Már almában is találtak.

Először úgy tűnt, hogy csak a szamócát érinti a horrorisztikus történet, éppen ezért a rendőrök egy kirúgott eperföldeken dolgozó munkás bosszújára gyanakodtak. Most már azonban egy sidney-i szupermarketben vásárolt almában is tűkre bukkant egy édesanya, miközben a gyerekeknek szeletelte fel a gyümölcsöt, így a rettegés fokozódik.

Mint ismeretes, a múlt héten egy férfit hasi fájdalmakkal vittek kórházba, miután egy szupermarketben vásárolt epret evett.

Azóta többen posztoltak képeket a közösségi médiában, amelyeken olyan eprek láthatók, amelyekbe valaki tűt rejtett el. A hatóságok azt javasolják, hogy evés előtt mindenki vágja ketté az epreket. Több fajtát le is vettek a boltok polcairól, a visszahívások New South Wales és Victoria államot is érintik.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=69&v=c5OrETCRXbk

Hiába a jelentős (nagyjából 20 millió Ft-os) nyomravezetői jutalom, a hatóságok eddig nem bukkantak rá a rejtély kulcsára.

Mindeközben a szupermarketek nem hajlandóak átvenni az epret, ezért óriási kupacokat kénytelenek megsemmisíteni a termesztők. Szívszorító látni, ahogy kisgazdaságok, családok befektetett munkája válik semmivé néhány óra alatt.

Az epertermelés mintegy 160 millió dolláros üzlet Queenslandben, a szabotázs nyomán felére zuhantak a felvásárlói árak az eperszezon tetőpontján.

https://www.facebook.com/steph.chheang/videos/972927732890744/

Forrás: Stephanie Chheang/facebook