Sajátos home office.

Miközben a legtöbben a saját otthonuk kényelmében igyekeznek izolálni magukat, akadnak, akiknek a rendkívüli helyzetben szokatlan módon alakul az életük.

Angliában egy maréknyi állatgondozó a munkahelyén vonult önkéntes karanténba, ezzel biztosítva azt, hogy továbbra is tudjanak dolgozni.

A Cornwall megyében fekvő Hayle városában találjuk a közkedvelt Paradise Park állatkertet. A park március 21-én ideiglenesen bezárta kapuit, de az ott élő állatokról természetesen továbbra is gondoskodni kell.

A négy fiatal önkéntes, Izzy, Emily, Layla, és Sarah-Jane felajánlotta, hogy a park területén található házban vonul karanténba 12 hétre, így a kedvencek ellátásában is tudnak segédkezni.

Izzy azt meséli, hogy sokat agyaltak a döntés előtt, hiszen szeretnék a szabályokat betartani, nem akartak ki-be járkálni a kertbe. A családjának idős tagjai 12 hétre önkéntes karanténba vonultak, ez adta a szokatlan ötletet. Közben kiderült, hogy az igazgatónak hasonló gondolatai vannak, ráadásul a parkhoz tartozó ház is szabaddá vált, miután egy konferenciát töröltek. Így aztán Izzy és három másik önkéntes lány úgy döntöttek, hogy beköltöznek a helyben lévő házba.

Így két legyet ütöttek egy csapásra: karanténba kerültek, ugyanakkor a munkát is el tudják végezni.

A Paradise Park jelenleg 1200 madárnak, emlősnek jelenti az otthont. Akad köztük flamingó, vörös panda, pingvin, papagáj. Az önkéntes karanténba vonult önkéntesekre most sok feladat hárul: etetnek, takarítanak, beadják a gyógyszereket, játékkal és mozgással lefárasztják az állatokat, ellátják a napi teendőket. Szerencsére a munkában nincsenek teljesen egyedül: a park többi állatgondozója szigorú beosztás szerint, felváltva jön segíteni. Így valóban be tudják tartani az izolációs szabályokat és természetesen a társadalmi távolságtartást is.

A park népszerű lakói a Humboldt-pingvinek. Némelyikük kézhez szokott, nagyon barátságos, szívesen pózolnak fotókhoz is. Őket a látogatók is segítenek etetni, és hogy ez a szokás megmaradjon, most sokat foglalkoznak a bájos pingvinekkel. De ugyanúgy napi törődést igényelnek a sasok, a sólymok, a keselyűk, az arapapagájok és más madárfajok, akik nyaranta röpbemutatón is részt szoktak venni.

Mivel az állatkert jelenleg zárva tart és a belépőkből nem folyik be bevétel, nehéz fedezni az állatok ellátáshoz szükséges élelmet, almot, gyógyszert. Éppen ezért közösségi gyűjtésbe is kezdtek a dolgozók, hogy az adományok segítségével a nehéz időszakban is tudjanak gondoskodni a kedvencekről.

Forrás: mymodernmet.com