Totyogás a kifutón.

Húsvét környékén megszaporodnak a színpompás fesztiválok szerte a világban („normális” esetben), vidámabbnál vidámabb események kerülnek megrendezésre. Ezek közül is kiemelkedik az ausztráliai kacsaparádé, ami kb. 900 000 látogatót vonz Sydney városába minden évben.

A fesztivál elnevezése (Pied Piper) egy német legendára, a magyarul ’A hamelini patkányfogó’ címet viselő történetre utal. Ebben egy színpompás köpönyeget viselő idegen bűvös sípjával csalogatja ki a városi patkányokat a folyóhoz.

A fesztivál főszereplői a pompás ruhákba öltöztetett kacsák, a rózsaszín, zöld, sárga ruhákban vonuló szárnyasok. Pied Piper Duck Show a távoli szigetország leghíresebb fesztiválja, amely a 14 napos húsvéti programsorozat része.

Tehetséges tollas modellek vonulnak ilyenkor végig a kifutón, a legújabb divat szerinti ruhákat viselve. Nem csak komoly estélyiket öltenek, de ahogy az igazi dámákhoz illik, kalapot is nyomnak a fejükbe. Állítólag akad olyan farmer, aki már a malacokat is igyekszik hasonló szereplésre felkészíteni.

Forrás: www.amusingplanet.com, képek: www.flickr.com