Ária az alagútban.

A Los Angeles-i rendőrség posztolta a Twitteren azt a felvételt, amelyen egy hajléktalan nő énekel az egyik metróállomáson, miközben alaposan felpakolt cekkerét húzza maga után.

Fotó: Robert Gauthier / Los Angeles Times

A nőnek olyan hangja van, hogy muszáj felkapni a fejünket: nem egy szokványos dolog, ha valaki operaáriákat dalol, ráadásul ilyen szépen.

A Los Angeles Times már ki is nyomozta, hogy a hölgy, bizonyos Emily Zamourka Oroszországban nőtt fel és már gyerekkorában szerette az opera csillagait utánozni, akiket a televízióban látott.

Fotó: Robert Gauthier / Los Angeles Times

A felvételt a Wilshire-Normandie metróállomáson rögzítették, és már több, mint 1 millióan látták. A videóban egyébként Puccini egyik operájából énekel részletet.

Azóta Emilyről kiderült, hogy 52 éves és azután vált nincstelenné, hogy súlyos anyagi és egészségügyi problémák érték utol.

Fotó: Robert Gauthier / Los Angeles Times

Amióta viszont az áriázása felkerült a világhálóra, egész nap rá irányul járókelők figyelme, sokan szeretnének vele közös fotót vagy felvételt rögzíteni. A hivatalok pedig azon dolgoznak, hogy méltó lakhatási körülményeket és egy stabil állást találjanak számra. Egy GoFundMe kampányban pedig már több, mint 50 000 dollárt gyűjtöttek össze számára. Hiába, az internet szereti a tündérmeséket.

Forrás: www.mnn.com