Beszéljünk róla!

Idén a Politix nevű ausztrál férfiruházati márka elhatározta, hogy valami különösen erős figyelemfelhívóval rukkol elő novemberben. A valódi bajuszból készült hordható öltöny tényleg igen ütősre sikeredett.

Az öltöny a Movember kampány keretében készült, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a férfiakra és az ő egészségükre. Ilyenkor világszerte arra biztatják az erősebb nem képviselőit, hogy növesszenek bajszot, törődjenek magukkal, vegyenek részt egészségügyi szűrővizsgálatokon. A férfiak hajlamosak elhanyagolni ezt az öntörődést, aminek súlyos egészségügyi következményei lehetnek.

Fotó: Politix

Az ún. Mo-Hair öltöny különleges anyaga egy ausztrál látványművész, Pamela Kleeman-Passi alkotása. A hölgy férje prosztata- és vastagbélrákban hunyt el 2016-ban, ezért ő személyesen is érintett a témában. A felhasznált bajuszokat számos szalonból gyűjtötték össze, de olyan támogató tag is akadt, aki maga küldte el a levágott szőrzetet a ruhához.

Fotó: Politix

Pamela a szőröket összeszőtte pamuttal az anyag képzéséhez, majd egy dizájner, Paul Burden volt az, aki az öltönyt kiszabta. A viszketést elkerülendő a bőrrel érintkező belső részt ki bélelték.

Fotó: Politix

Az biztos, hogy az öltöny rendkívül figyelemfelkeltőre sikeredett és számos beszélgetés elindítójaként használták már eddig is.

Forrás: www.odditycentral.com