Ki ne dobd a kicsorbult metszőollót, kopott gereblyét!

Minden kiskert-tulajdonosnak vannak otthon törött, csorba, kopott szerszámai: gereblye, ásó, metszőolló, ültető kanál. Dobhatnánk őket a szemétbe is, de ehelyett inkább lessünk el néhány kreatív ötletet, hogy miként kelhetnek új életre fogasként, óraként vagy akár házszám-táblaként ezek a tárgyak!

Kerti szerszám újrahasznosításFotó: http://knickoftime.net/

Meglepő ötlet, de az eredmény szenzációs: régi szerszámok felhasználásával órát is készíthetünk! Egészen egyedi módon mutatja az időt, a pontos design-t kedvünk szerint alakíthatjuk. Nem is bonyolult elkészíteni, viszont még a nem kertbarát ismerőseink is irigykedni fognak erre a DIY órára.

Kerti szerszám újrahasznosításFotó: http://www.worthingcourtblog.com/

Nincs is annál bosszantóbb, amikor a slag tönkremegy! Ne szomorkodjunk sokáig, ugyanis éppen a locsolócső az alapja a kertész-koszorúnak – akár a bejárati ajtóra, akár a kerti lak ajtajára elkészíthetjük ezt a mókás díszt!

Kerti szerszám újrahasznosításFotó: http://www.invitingarkansas.com/

Egyedi megoldást keresel a házszám kiírására? Mutatunk egyet, amihez csak egy tönkrement régi ásó vagy lapát szükséges. A kezdő DIY vállalkozók is bátran belevághatnak, hiszen az elkészítése gyerekjáték.

Kerti szerszám újrahasznosításFotó: http://dukesandduchesses.com/

Minikert-rajongóknak szuper ötlet: egy ásó vagy lapát nyelében is lehet növényt nevelni. Ugye, milyen bájos kis kompozíció?

Kerti szerszám újrahasznosításFotó: http://www.countryliving.com/

Gereblye minden kertben akad. Ez a kerti szerszám többféleképpen újrahasznosítható, nagy népszerűségnek örvend a házon belüli és a kerti felhasználása is. Lehet belőle például borospohár tartó a konyhában. Hogy tetszik?

Kerti szerszám újrahasznosításFotó: http://www.salvagedgrace.com/

A hálószobában viszont a nyakláncok, hajpántok, karperecek között segíthet rendet tartani.

Kerti szerszám újrahasznosításFotó: http://www.practic-ideas.com/

A kertben is segíthet a rendszerezésben egy régi, kopott gereblye. Micsoda csinos csapat!

Kerti szerszám újrahasznosításFotó: http://dukesandduchesses.com/

Ötlet: http://karmastream.com/