Nem éppen resti-hangulat.

Nem mindennapi utazásra hív az amerikai Napa Valley Wine Tours nevű cég – a közlekedési eszközökön történő evést-ivást tökélyre fejlesztették.

Az észak-kaliforniai vasútvonal, amely 1864-ben épült, és 1989-ben borvonattá alakult, Napa-tól St-Helena-ig robog, majd vissza. Az utasok eközben híres ültetvények mellett haladnak el, és finomabbnál finomabb fogásokat fogyaszthatnak.

https://www.instagram.com/p/BUxc1l1Fy5p/

A vonaton lehetőség van egy misztikus gyilkosság köré épülő vacsorán is részt venni, romantikus hangulatban utazni, vagy éppen a pincészetekből minél többet felkeresni. Az utazásszervező cégnek tucatnyi különböző túrája van, mindegyik egy üveg borral kezdődik, majd számos ízletes étellel-itallal folytatódik.

https://www.instagram.com/p/BWLGZDbH1ne/

A vasúton robogva biztosan azt is újragondoljuk, hogy mi mindent lehet kihozni egy apró mozgó konyhában. A citromos ricottás ravioli például hogy hangzik? Természetesen a megfelelő borral együtt érkezik az asztalunkra.

A vasúti kocsikat a 20. század eleji bájukban újították fel, bennük utazva alkalmunk nyílik a lenyűgöző tájat is szemrevételezni. A Vista Dome elnevezésű vagon például elképesztő panorámával vár, ez a kocsi egyike volt az első tíz, teljes hosszában kupolás vagonnak.

https://www.instagram.com/p/BSedaSUldOE/

A vonatnak 3 fedélzeti konyhája van, tucatnyi séf dolgozik a felejthetetlen gasztronómiai élményen. A 3-6 órás utazás nagyjából személyenként 40 ezer Ft-ba kerül a Gourmet Express-en. Minden bizonnyal az élmény felejthetetlen, még ha nem is mondható éppen olcsónak!

https://www.instagram.com/p/BWx0-2Cnl33/

Forrás: www.housebeautiful.com