Jó a régi.

Tudjuk, hogy micsoda bosszúság, ha elromlik egy háztartási kisgép, nehéz szerelőt találni, arról nem beszélve, hogy gyakran nem is éri meg megjavíttatni a készüléket, mert drága.

Az osztrák főváros, amely élen jár a környezetszennyezés minimalizálásában, most újabb projekttel próbál segíteni abban, hogy minél kevesebb hulladékot termeljenek a lakosok és inkább javíttassák meg a régit, mintsem újat vegyenek.

A projekt keretében a javítási költségek 50%-át, de legfeljebb 100 eurót ők állják. A szerelés jelentősen hozzájárul a klímavédelemhez és a környezetbarát életvitelhez. A „Wien repariert’s – Der Wiener Reparaturbon” (kb. „Bécs megjavítja – bécsi javítási utalvány”) nevű programban egy utalványt kell letölteni, ha valaki élni szeretne a lehetőséggel. Az utalvány a résztvevő vállalkozásoknál váltható be.

Az eljárás egyszerű, nem bonyolítják hosszadalmas kérvényezéssel, az összeget azonnal levonják a számláról. Bécs 2023-ig 1,6 millió eurót különített el e fontos feladatra. További előny, hogy a helyi vállalkozásokat erősíti, a gazdaságot élénkíti ez a program. Segítünk a válság miatt sújtott cégeken, pénzt spórolunk és védjük a környezet. Kell ennél több?

Forrás: www.wien.gv.at