Extrém kalandok 4 keréken.

Utah államban, Moab városa közelében egészen sajátos vezetési élményre tehetünk szert. Feltéve, ha elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy felkapaszkodjunk a vörös sziklákra – 4 keréken. A kalandvágyó sofőrök paradicsoma ez a hely, ahol lenyűgöző tájon, képeslapra kívánkozó kanyonok között tehetik próbára merészségüket és vezetési képességüket. A sivatagos tájat több száz mountain bike és extrém terepjárós útvonal szeli át.

Az egyik, különösen nehéz utat a ’Pokol bosszúja’ névvel illették, ami már előrevetíti a nehézségét.

A 13,5 km-es hullámvasút veszélyesen meredek homokkődombokon és -párkányon keresztül vezet. Hatalmas kihívás ezen az úton végigmenni, kizárólag nagyon tapasztalt és megfelelő felszereléssel rendelkező vezetőknek ajánlott.

Fotó: www.4x4community.co.za/Lions Back – MOAB – USA
Fotó: www.4x4community.co.za/Lions Back – MOAB – USA

Ugyanakkor el kell ismerni, hogy gyönyörű az út, olyan magaslatra visz, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a környékre.

A ‘Pokol bosszúja’ út során számos akadályt kell legyőzni, többek között a beszédes nevű ’Fekete lyuk’-at, a ’Mozgólépcsőt’, az ’Oroszlán hátát’.

Utóbbi egy homokkőgerinc, amelynek megmászásához 65 fokos lejtőn kell haladni, majd megfordulva leereszkedni.

Fotó: www.expeditionswest.com
Fotó: www.expeditionswest.com
Fotó: www.expeditionswest.com
Fotó: www.expeditionswest.com
Fotó: www.moabutah.info

Néhány évvel ezelőtt egy járműnek elromlott a fékje és legurult a dombon. Ugyan a balesetben senki sem vesztette életét, de az eseményt egy felvétel rögzítette, és a tévében is bemutatták, ezzel tovább növelve a vidék ‘hírnevét’.

Easter Jeep Safari - Gold Bar Rim

Easter Jeep Safari in Moab

Escalator on Hell's Revenge

Trying Escalator

Fotó: Flickr

https://www.flickr.com/photos/gking4/3468524121/

Fotó: Flickr

Forrás: www.amusingplanet.com