Gazdag antioxidánsban.

Budajenőn, a Patikakertben különleges lehetőség vár: bio fekete málnából szüretelhetünk. A fekete málna igazi különlegesség, a Patikakertben van az első és egyetlen fekete málna ültetvény Magyarországon.

A kert maga is különleges, az itt termő gyümölcsöket az eső öntözi, a nap érleli. A gyümölcsök gyógyító erejében hisznek, ennek köszönhetően egészen különleges fajokat termesztenek, például kék mézbogyót, fekete málnát, ékszermeggyet.

A szüret már a finisben van, talán az utolsó adagot csíphetjük még el. Érdemes résen lenni, mert az aktuális éréseket és lehetőségeket mindig meghirdetik a Facebook oldalon.

Kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, korlátozott befogadással lehet csatlakozni, hétköznap 8 és 4 óra között és esetenként szombat délelőtt is. Érdeklődni a részletekről és bejelentkezni a (70) 613 8620 telefonszámon lehet, szintén hétköznap 8 és 4 között.

A fekete málna finom, enyhén vaníliás ízű, kevésbé savas, mint piros társa. Jól fagyasztható. Antioxidáns tartalma kiemelkedő, a mérések szerint 12-szerese a fekete áfonyáénak, a bodzához képest a 15-szöröse, fekete ribiszkéhez és fekete szederhez képest 14, illetve a 35-szöröse. Segít a vércukorszint és a vérnyomás beállításában, de kedvező hatással van az ízületekre is. A fekete málna fitoösztrogént tartalmaz, a szöveti vízvisszatartó hatásával hatékonyan simítja ki belülről a bőrt. Ásványi anyagtartalma is megelőzi az áfonyáét: kalciumból, magnéziumból közel négyszer, káliumból kétszer többet tartalmaz a fekete málna. Kiemelkedő az E-vitamin, a Zeaxantin, a Pantoténsav (B5-vitamin), a K-vitamin és a Piridoxin (B6-vitamin) és az immunjavító Quercetin tartalma is.

A bio fekete málna szedd-magad ára 3300 Ft/kg.

További információ: www.facebook.com/patikakert