Biztonságos háziszer.

Ugyan ki szeretne a lakásban vegyszert használni, hogy távol tartsa a masírozó, arra tévedő bogarakat, hangyákat? Remélhetőleg senki. Nincs is erre szükség, hiszen sokkal kíméletesebb, házilag elkészíthető keverékkel is sikerülni fog.

Hiába reménykedünk benne, hogy a mi lakásunkba nem jelennek majd meg a bosszantó rovarok – élhetünk akár a negyediken, akár kertes házban, előbb-utóbb meggyűlik velük a bajunk. Sokan esküsznek a különféle házi praktikákra: akad, aki szódabikarbónát szór az ajtóhoz, más fahéjat, és van, akinek a só válik be.

Most egy újabb, otthon is könnyen elkészíthető szert ajánlunk, amivel ráadásul a citromhéjat is hasznosíthatjuk, nem megy kárba.

A szer egyszerűen citromhéj és ecet felhasználásával készül. Nem mérgező, csak természetes anyagokat tartalmaz.

Citromos-ecetes spray

  • Tegyük a citromhéjat (de lime, grapefruit, narancs héja is jöhet) egy tálba, és öntsünk rá annyi ecetet, amennyi ellepi,
  • lassan kezdjük melegíteni a keveréket addig, amíg gőzölög, de még nem forr. Kapcsoljuk le a lángot alatta, és hagyjuk pár óráig, akár egy éjszakán át összeérni,
  • szűrjük át a folyadékot, öntsük egy spriccelős flakonba és tegyük hűtőbe.

Az elkészült keverékünket közvetlenül a hangyákra is fújhatjuk, de kerülhet belőle az ismert útvonalra, a falak mentéhez, a bejárathoz, küszöbhöz is. Akár még takarításra is használhatjuk, hiszen mindkét összetevő jól ismert a vízkő, piszok elleni harcban.