Felmelegíti a testet.

A Pizza Hut-tól nem állnak távol a különleges pizzák, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy egy igazi unikummal lepték meg a hongkongi rajongókat: egy 130 éves étteremmel karöltve modern formába öntöttek egy tradicionális ázsiai ételt. Egészen egyszerűen megoldották: kígyóhusit tettek a pizza tetejére.

Az új pizza egyesíti az apróra darabolt kígyóhúst, a fekete gombát és a kínai szárított sonkát – ezek fontos összetevői az autentikus kígyópörköltnek.

Állítólag a kígyót akkor a legjobb enni, amikor az őszi szelek fújni kezdenek, ilyenkor ugyanis az állat zsírt szed fel magára a hibernációra készülve. Sokan még mindig úgy vélik, hogy a kígyóhús gyógyhatással bír, javítja a bőr állapotát, felmelegíti a testet, serkenti a vérkeringést.

A kígyófogyasztás évezredes gyökerekkel rendelkezik Ázsia-szerte, a fogyasztásra szánt hüllőket farmokon tenyésztik.

Aki kóstolta, azt mondja, hogy a száraz csirkehúséhoz hasonlatos a kígyóhús íze, mások állagában a baromfihoz, ízében inkább halhoz hasonlítják. A sajttal és apróra vágott csirkehússal kombinált változat még finomabb, jobban kihozza a kígyóhús ízét. A pizza hagyományos paradicsomos alap helyett kagylós szósszal lesz kapható november 22-től, sajnos csak Hong Kongban.

Forrás: edition.cnn.com