Egy nap az ormányosokkal.

Bár tőlünk meglehetősen messze van Thaiföld, egyre több magyar turista veszi az irányt az ázsiai térség felé. Gyönyörű a tengerpartja, a dús zöld növényzet, és számunkra igen érdekes az állatvilága is. Ha közelebbről is szeretnénk az egzotikus állatokkal ismerkedni, akkor ne hagyjuk ki az Elephant Jungle Sanctuary névre hallgató, etikusan működtetett, biztonságos helyet, ahol elefántok élnek.

Az itt élő elefántok mindegyike mentett, táborokból, nem megfelelő körülmények közül, cirkuszokból, fakitermelő cégektől, netán állatkínzók karmai közül szabadították ki őket. A menhelyen nem lehet az elefántok hátán lovagolni. Ehelyett viszont az egész napot az állatokkal való játékkal lehet tölteni, sőt segíthetünk elkészíteni az élelmüket, meg is etethetjük őket, de a program része a sárral való fürdetésük és az elefántokkal közös fürdőzés is.

Fotó: www.elephantjunglesanctuary.com

Hogyan juthatunk oda?

A vadrezervátum 2 helyszínnel rendelkezik, az egyik észak-Thaiföldön található, Chiang Mai közelében, a másik pedig délen, Phuket szigetén. Interneten keresztül előre lehet helyet foglalni a látogatáshoz.

Ha Thaiföldön töltöd a vakációt, bizonyára Bangkokból indulsz felfedezőútra. Mindkét helyszín valamivel több, mint egy órányi repülőútra van Bangkokból. Éjszakai busszal is utazhatsz, ami szintén Bangkokból indul, de számíts a hosszú útra (legalább 10 óra utazásra).

Miről ne feledkezzünk meg?

Ne hagyd otthon a fürdőruhádat, és a váltás ruhát sem. A sárban dagonyázás, fröcskölés az elefántokkal bizony nagy kosszal járó mókák. Nem árt naptejet és bogárriasztót sem magaddal vinni, mivel az egész napot kinn fogod tölteni a szabadban. Ha pedig szeretnéd az élményt is megörökíteni, vízben is használható kamerát vagy fényképezőt csomagolj az útra. A belépőben egyébként ebéd is benne foglaltatik.

Fotó: www.elephantjunglesanctuary.com

Na és mibe kerül?

Egy látogatás az elefántrezervátumban nagyjából $50-$100 USD (kb. 14-27 ezer Ft), attól függően, hogy mennyi időt töltesz ott. Minden bevételt az elefántok megsegítésére, élelemre, állatorvosra, a rezervátum fenntartására fordítanak.

Forrás: matadornetwork.com