Eszel te elég ananászt?! Ennek a déligyümölcsnek nemcsak a pizzán a helye, sőt!

Együnk-igyunk ananászt, mert az remek a szervezetünknek. Azt kérdezed, miért? Máris soroljuk!

1. Gyulladáscsökkentő

A bromelin egy olyan enzim, amely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Segíti a szervezetet, hogy megszabaduljon a gócoktól, amelyek a szöveteket, szerveket érintik. Az ananász rendszeres fogyasztása segít az enyhébb ízületi gyulladások és sportsérülések kezelésében is.

2. Segít a fogyásban

Az ananászban rostok találhatóak, ezért az emésztése több időt vesz igénybe, így hosszabb ideig érezzük jóllakottnak magunkat. Reggel indítsunk ananászos vízzel, és nem fogunk cukor és zsír után sóvárogni. A tiamin felpörgeti az anyagcserét, mivel a szénhidrátokat energiává alakítja át.

3. A májból és a belekből „kimossa” a kórokozókat

Megint csak a bromelin enzim lép működésbe, aminek kórokozó, kártevő ellenes hatása is van. Az ananász egyes források szerint a galandférget is megöli.

4. Szabályozza a pajzsmirigy működését

Ez a sárga gyümölcs jódot tartalmaz, és bromelint, amely hatásos számos autoimmun rendellenes működés javításában, így csökkenti a pajzsmirigy problémák okozta tüneteket is.

5. Egyensúlyban tartja az elektrolit-háztartást

Káliumot is tartalmaz, ami segít nekünk a szervezetünket sokkal erősebbé tenni, valamint a görcsök és egyéb sérülések „túlélésében” is hasznunkra válik.

6. Segíti az emésztőrendszert

A bromelin segítségével sokkal hatékonyabban emészti meg a szervezetünk a fehérjéket.

7. Megerősíti az ínyt, fogaink fehérebbek és maradandóbbak lesznek

A kutatások bebizonyították, hogy a bromelin enzim úgy működik, mint egy természetes folttisztító, ráadásul a fogkövek eltávolításában is szerepe van.

8. Javítja a látást

Az ananász béta-karotint és A vitamint tartalmaz, amely a szemünk megfelelő működéséhez elengedhetetlen. Egyes adatok szerint 3 vagy több cikkely ananász naponta csökkenti a makula degeneráció időskori kialakulásának esélyét.

9. Felveszi a harcot a rákkal szemben

Kutatások támasztják alá, hogy állatkísérletekben a bromelin felülmúlt még egy bizonyos kemoterápiás gyógyszer hatását is.