Színcsapda.

A Rubik-kocka sikertörténete évtizedek óta töretlen: a világ 1974 óta nem tudja megunni a tarkabarka lapocskák forgatását.

Maga a játék és a működés alapja nem változott drasztikusan az évek alatt. Miközben újabb és újabb generációkat állít kihívás elé, az igazik profiknak már nem mutatott újat, így csukott szemmel, szimultán vagy épp fejenállva próbáltak nehézséget vinni a kirakósdiba.

Most azonban valami egészen új kerül piacra: a Bandai Namco leányvállalata, a MegaHouse előrukkolt azzal a változattal, aminél nehezebben kirakhatót elképzelni sem lehet. Pedig valójában csak annyit csináltak, hogy a szokásos dizájnt csavarták meg, vagyis az alapokhoz nem nyúltak, így ez egy valódi Rubik-kocka maradt.

A Rubik’s Cube Impossible (Lehetetlen Rubik-kocka) egy standard Rubik-kocka, azt leszámítva, hogy a kis színes négyzetek némelyike változtatja a színét attól függően, hogy milyen szögből nézzük. A meglepően egyszerű kis trükk alaposan megkavarja a dolgokat, még a legrutinosabb veterán kockázókon is kifog.

A kockát már élesben is kipróbálták: két olyan ember kezébe adták, akik képesek a hagyományos Rubik-kockát egy percen belül kirakni. Az első próbálkozó végül feladta, a második pedig kb. 3 óra alatt teljesítette a feladatot.

A tervek szerint az új kocka 2022 tavaszán kerül piacra, kb. 8600 Ft-nak megfelelő jenért lesz kapható.

Forrás: soranews24.com

A kiemelt kép illusztráció.