Tudsz pingvineket számlálni?

Novembertől márciusig, vagyis az antarktiszi nyár 5 hónapjára keres munkaerőt a világ legtávolabbi postahivatalába egy brit jótékonysági szervezet.

A csapat feladata lesz, hogy fenntartsa az Port Locroy alapbázist, számba vegye a kikelő pingvineket és egyben üzemeltesse a postahivatalt.

A hidegen és a monotónián túl azzal is meg kell birkózni, hogy itt nincs folyóvíz. A munkavégzés helye a Goudier-sziget az Antarktiszon, a szamárpingvin telepek között.

Port Lockroy volt az első állandó brit bázis az Antarktiszi-félszigeten, amelyet 1944 és 1962 között használtak. 2006-ban új szerepet kaptak az épületek, postahivatalként és múzeumként működnek tovább.

Fotó: UKAHT

A szervezet állítólag több száz jelentkezést kap ezekre az állasokra.

Most a pandémiát követően először nyílik lehetőség arra, hogy pályázzunk. A jelentkezőktől jó fizikai állapotot és környezettudatosságot várnak. Feladatuk lesz az ajándékbolt üzemeltetése, a postahivatal működtetése, a szamárpingvinkolóniák védelme érdekében pedig a tündéri madarak számlálása. Emellett a Branesfield House-ban lévő múzeumra és a műtárgyakra is vigyázniuk kell.

A kiválasztásnál fontos, hogy a pályázók személyiségét is megismerjék, hiszen 5 hónapig összezárva él majd a csapat.

Ebben a kis közösségben egyensúlyba kell lennie a különböző készségeknek, képességeknek. Elsősorban olyan jelentkezőket keresnek, akik hozzá tudnak tenni az állomás működtetéséhez azáltal, hogy rendelkeznek kereskedelmi, örökségvédelmi, vagy irányítói tapasztalatokkal.

Akik már korábban végezték ezt a munkát, azt mondják, hogy életre szóló barátságokkal és élményekkel lettek gazdagabbak.

A közös, kemény munka a legkülönfélébb embereket is összekovácsolja. A világ legvarázslatosabb helyeként írják le a távoli vidéket, ahol sosem unatkoztak, viszont rengeteget nevettek. Egyébként az antarktiszi nyárban évente átlagosan 18 ezer ember fordul meg itt.

Aki kedvet kapott a szokatlan munkához, április 25-ig jelentkezhet. A kiválasztottakra októberben felkészítés vár, majd novemberben utaznak az Antarktiszra, ahol 2023 márciusáig lesznek szolgálatban.

További információ:

UKAHT – Apply now to join our Port Lockroy team

Forrás: