Hamarosan újra eltűnik a földdarab.

Kagylógyűjtők, kalandvágyók, nagy utazók: csomagoljatok! Megjelent egy új szigetecske, gyakorlatilag egy éjszaka alatt, Észak-Karolina partjainál, és úgy tűnik, nem lesz sokáig látható.

Az új látványosság kb. egy mérföld hosszú és 3 futballpálya szélességű. Messze földről vonzza a fotósokat, utazókat, és persze a helyieket is: mindenki abban reménykedik, hogy láthatja, mielőtt eltűnik a Föld színéről.

https://www.instagram.com/p/BUxxwyWDyLk/

Áprilisban még csak egy kis púpnyi földecske volt, mesélik a látogatók. Mostanra népszerű hellyé vált, ami nem csoda, hiszen nem minden nap keletkezik egy új sziget az óceánban. Rengeteg kagylót lehet itt találni. Azonban a szárazföld és a szigetecske között erőteljes áramaltok vannak, ezért az odajutás nem mondható biztonságosnak. A szakemberek azt tanácsolják, hogy se gyalog, se úszva ne közelítsük meg a földdarabot.

Ez a terület egyébként korábban is népszerű halászó-horgászóhely volt, így az eldobott horgok miatt még veszélyesebb errefelé bóklászni. Nem beszélve a cápákról és a hatalmas rájákról, amelyek szintén ismertek a környéken.

Valószínűsíthető, hogy a kis sziget olyan gyorsan el fog tűnni, amilyen gyorsan felbukkant. Az is lehet, hogy a jelenlegi szárazfölddel összekapcsolódik, ha további részek emelkednek ki a vízből. Egyelőre semmi sem biztos, minden az áramlatoktól, időjárási körülményektől függ.

A látogatók pedig mit sem törődnek a figyelmeztetésekkel, imádják az új helyet, sorra készülnek a fotók.

Forrás: HouseBeautiful