Rokon lelkek.

A karantén számos barátságot megnehezített: a kapcsolattartást akadályozta, hogy nem lehetett találkozni, sok esetben kimozdulni sem. Azonban olyan kapcsolat is akad, amely épp most szökkent szárba: ilyen például Elsa és Hope barátsága.

Elsa, a koala és Hope, a vombat a kényszerűségből együtt töltött idő alatt találtak egymásra az ausztráliai Somersby állatkertjében (Australian Reptile Park).

A tündéri állatok a népszerű intézmény lakói. Sajnos a karantén alatt az állatpark is kénytelen volt a látogatók előtt bezárni a kapukat. A heteket az állatok csak egymással és a gondozókkal tölthették.

Éppen ez volt az, ami miatt Elsa és Hope közeledni kezdtek egymáshoz. A vombatot ugyanis ideiglenesen áthelyezték a koalákhoz, amikor a ketrecét takarították. Hamarosan pedig a gondozók azt vették észre, hogy ők ketten a legjobb cimbikké váltak.

Elsa az állatkertben született tavaly, a gondozók táplálták, mivel a mamája emlőgyulladásban szenvedett. Hope pedig úgy került oda, hogy az anyukáját elütötte egy autó.

A gondozókat is meglepte a bimbózó barátság. Ahogy mondják, szokatlan, hogy ilyen közeli kapcsolatba kerüljenek egymással az állatok, annak ellenére, hogy rokonok.

Ami még összeköti őket, az az életmódjuk: mindketten éjszakai állatok, erszényesek, hosszú karommal rendelkeznek és növényevők. Természetesen sok mindenben különböznek is, a koalák például eukaliptuszlevelet fogyasztanak, és legszívesebben a fán töltik az idejüket. Ezzel szemben a vombatok lyukakat ásnak a földbe, így keresve védelmet.

Forrás: www.boredpanda.com, képek: Australian Reptile Park