4000 kg sajttal gazdagítva.

Elkészült a világ legnagyobb pizzája, az új rekorder 1300 m²-nyi területet foglal el, amivel túlszárnyalja a korábbi csúcstartó 1261 m²-ét. A készíttetője egy amerikai YouTube sztár, Airrack, aki a Pizza Hut étteremlánccal szövetkezve állította fel a nem mindennapi rekordot.

A gigantikus ételhez 6193 kg kelt tésztát, 2244 kg édes marinara paradicsomos szószt, közel 4000 kg sajtot és 630 490 darab pepperonit használtak fel.

Az inspirációt az XL 40 cm-es pizzák adták, amelyeket az autentikus New York pizzériában kaphatunk, de természetesen ez nem volt elég nagy a youtuber Airrack-nek, akinek valódi neve Eric Decker.

Az étel egyfelől a The Big New Yorker visszatérésének ünneplésére készült, ez egy New York-i stílusú pizza, amely az 1990-es években volt népszerű és most újra elérhető lesz a Pizza Hutban. Egyben azt is megünnepelték, hogy Airrack elérte a 10 millió feliratkozót a YouTube csatornáján. A fiatalember köszönetet mondott a közösségnek, akiknek korábban ígéretet tett, hogy ekkora létszámnál megdönti a csúcsot és most kedvenc pizzázójával összefogva meg is tett azt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eric Decker (@airrack) által megosztott bejegyzés

A pizzát teljesen összeállították, feltétekkel látták el, majd darabonként megsütötték a Los Angeles-i Kongresszusi Központban. Természetesen nem ment kárba, a hitelesítést követően szeletekre vágták és Los Angeles környékén jótékonysági célokra fordították.

Egyébként ez nem az első rekord a Pizza Hut életében, ők tartják a legmagasabb területre történő kiszállítás csúcsát is, miután a Kilimandzsáróra vittek ki egy pizzát.

Forrás és kiemelt kép: htwww.guinnessworldrecords.com