Mi mindenre jó a műanyag kanál.

Újrahasznosítás és kreativitás kéz a kézben járnak. Ha nekünk nincs elég ötletünk, ne szégyelljük másokét követni – ez a műanyag kanalakból készült medál például zseniális! Ki gondolná, hogy 20 egyszerű, fehér kanálból ilyen szépséges rózsát lehet készíteni?

Az elkészült mű akár ajándékba is adható. A saját kezűleg készített apróságnak mindenki örül, ez a medál pedig biztosan odavonzza az irigykedő pillantásokat.

Amire szükséged lesz:

  • olló
  • kb. 20 műanyag kanál
  • fogó vagy csipesz
  • gyertya, gyufa
  • ragasztópisztoly

Így készítsd:

Első lépésként vágd le a kanalak szárát 3 különböző hosszúságban: a leghosszabb 10 db lesz a külső szirom, 5 belső szirom valamivel rövidebb és 2 legbelső szirom a legrövidebb.

Ezt követően gyújtsd meg a gyertyát, és fogó vagy csipesz segítségével tartsd a láng fölé a kanalakat, ne túl közel, nehogy megfeketedjenek. Hagyd egy kicsit kihűlni, amikor már nem tűzforró, de még formázható, akkor tudsz rajta kézzel is igazítani.

Most következik a szirmok összeolvasztása. Kezdd a 2 külső szirommal és olvaszd őket egybe a maradék száruknál fogva. Kettesével fogd mindig össze a külső leveleket, tehát 5 alkalommal ismételd a műveletet.

Ezután olvaszd össze a kapott csoportokat is kettesével, amíg a virág külső része ki nem alakul.

Helyezd középre a 2 legbelső és 5 belső sziromlevelet és olvaszd össze az aljukat (először célszerű ezeket is párosával-hármasával összetenni), vagy ragasztóval rögzítsd őket egymáshoz. A biztonság kedvéért a virág alját biztosítótűvel is megerősítheted.

Amikor a virágszirmokkal kész vagyunk, akár be is festhetjük, vagy anyaggal bevonhatjuk őket. A kapott virágot nem csak nyaklánchoz, de brosshoz, fülbevalóhoz, gyűrűhöz is használhatjuk.

Forrás: www.cutoutandkeep.net