Rendhagyó dekoráció.

Az asztal közepére állított ehető karácsonyfa egészen biztosan elkápráztatja a vendégeidet, ráadásul ízletes és egészséges finomságot is nyújt. Erről bátran lehet csemegézni, nem kell a ránk szaladó kilók miatt aggódni!

A fácska alapját a virágkötészeti vagy dekorboltban kapható kúp alakú polisztirol hab adja. Többféle méretben elérhető, válassz az asztalhoz, az elképzelésedhez illőt! A kúpot csomagold be folpack fóliába, így higiénikusabb, az ehető rész nem érintkezik a polisztirol habbal.

Az alsó réteg célszerűen zöld levelekből kerüljön ki: ezek jól takarják az alapot. Salátaleveleket, és különféle levélzöldségeket is használhatunk. A leveleket virágkötő tűvel is megtűzhetjük, de akár fogpiszkálóval is boldogulhatunk.

Az így elkészült zöld alapra kedved szerint tűzz zöldségeket, és egyéb falatkákat. Jól mutat (és jól illik a karácsonyfához, mintha csak piros gömb lenne) a koktél vagy cseresznye paradicsom, a különböző bogyók (áfonya), a zöld és fekete olívabogyók, de a sajtdarabkák és a fasírtgolyócskák is.

A sok finomságot fogpiszkálóval tűzdeljük fel, közéjük pedig tegyünk rozmaring ágacskákat, amelyek tovább erősítik a fenyőfa-jelleget. A torony alját odaragaszthatjuk a tányérhoz (pl. műfogsor rögzítő ragasztóval), ha nem szeretnénk, hogy eldőljön.

Forrás: www.hometalk.com