Máskor ezen a szakaszon nem zakatolnak a vagonok.

Nem mindennapi élményben lehet része annak, aki a Lillafüredi Állami Erdei Vasútra vált jegyet 2017. július 22-én, hiszen aznap a menetrend szerinti vonatok által amúgy nem járt szárnyvonalára is indulnak szerelvények.

A program keretében délelőtt 9:30-kor, majd délután 14:20-kor különvonatok indulnak Miskolc, Dorottya utcáról Mahócára. Visszaindulás Mahócáról 12:00, 15:45 és 17:45-kor lesz. A szerelvények az időjárásnak megfelelő összeállításban, remélhetőleg nyitott kocsikból fognak állni. Vonógépként a tervek szerint a LÁEV két C-50-es kismozdonya fog szolgálni.

Fotó: Gulyás Attila/www.turistamagazin.hu

A vonalon számos egyéni programra nyílik lehetőség: aki Andókúton száll le, egy mesébe illő kis erdei tisztáson találhatja magát, ahol forrás és forrástó található, partján erdei pihenőhellyel, kiépített szalonnasütő helyekkel.

Fotó: Gulyás Attila/www.turistamagazin.hu

Mahóca állomás kiváló kiindulópontja lehet az északi Bükk erdeibe induló kirándulásoknak. Könnyed túra keretében akár a Garadna völgyébe, vagy Lillafüredre is ellátogathatnak.

A Mahóca állomáshoz legközelebb fekvő településen, Varbón, a Bükk északi lábánál a szépséges Varbói-tó hívogat, melynek környéke nyugalmas sétára, pihenésre alkalmas. Partján könnyed kikapcsolódást nyújt a Horgász büfé és a nemrégiben megnyílt izgalmas Kalandpark.

A kisvasutak világa iránt érdeklődő, szívesen túrázó utasoknak ajánlják a nyomvonalbejárást a kisvasút néhai Mahóca – Farkasgödör-Örvénykő szakaszára. A mintegy nyolc kilométeres már megszűnt vonalszakaszon még ma is számos emléke fedezhető fel az egykori kisvasútnak.

Fotó: Dr. Halász Zsolt/www.kisvasut.hu

A különvonatokon való utazás feltétele az előzetes regisztráció! Az előzetes regisztráció határideje 2017. július 21. péntek 12:00. Határidő után, ill. a helyszínen jelentkezők csak a szabad helyek függvényében szállhatnak fel a vonatra!

Jelentkezés, további információk: kisvasut@eszakerdo.hu

Forrás: www.eszakerdo.hu és www.turistamagazin.hu