Különleges szupererő.

John Sevier Austin amerikai szerkesztő igazán különleges szupererő birtokosa. Az Észak-Carolina államban élő férfi folyékonyan képes visszafelé beszélni.

Már kiskorától kezdve érezte, hogy ő más, mint a többi gyerek. Ez komoly problémát jelentett számára, mindig is úgy vélte, hogy kilóg a sorból. Csak néhány évvel ezelőtt diagnosztizálták, hogy Asperger-szindrómával él, amely az autizmus spektrumzavar része. Márpedig ez megmagyarázta a szociális különcségét és egyben azt is, hogy miért tud visszafelé beszélni és énekelni.

John gyerekként sokat szenvedett a társai csúfolódás miatt, ezért a zenében talált menedéket, a lemezek hallgatása a kedvenc időtöltése lett. Ekkor fedezte fel azt a képességét is, hogy visszafelé is tud szavakat, mondatokat mondani. Egy napon ugyanis elromlott a lejátszója és visszafelé módban kezdett mindent futtatni. John viszont nem javította meg, hanem a fordított számokat kezdte énekelni. Az első dalt követte a többi, és mielőtt realizálta, már meg is tanulta az összes éneket ilyen fura módon és minden egyes angol szót is képes volt villámgyorsan fordítva elmondani. Úgy érezte, hogy egy vadonatúj világot fedezett fel.

John agya nem csak azt teszi lehetővé, hogy visszafelé beszéljen, de képes gondolkodni és elképzelni is visszafelé a dolgokat.

Miután felfedezte, hogy milyen különleges képességgel bír, megtanulta azt is, hogy ne aggódjon ezen, hanem elfogadja magát olyannak, amilyen.

John önbizalmát megerősítette a felfedezés. Rájött, hogy ő ugyan más, ám ezzel a képességgel elkápráztathatja az embereket, örömöt szerezhet nekik. Most már bátran vállalja fel különleges szupererejét. Hangsúlyozza, hogy nem szabad értéktelennek, rossznak éreznünk magunkat azért, mert eltérünk az átlagostól.

John már számos TV műsorban és tehetségkutatóban bemutatta az egyedülálló tudományát, most saját YouTube csatornát üzemeltet, ahol azzal nyűgözi le a követőit, hogy visszafelé énekel és beszél.

Forrás: www.odditycentral.com, kiemelt kép: Backwards Dude/Facebook