Hova utaznál legszívesebben?

Nehéz elhinni, hogy ezek a helyek a valóságban is ilyen szépek, de így van. Egytől-egyig képeslapra kívánkoznak!

Reine – Norvégia

Valószínűleg még sosem hallottál erről a kis norvég településről, pedig elképesztő fekvésével hívogat. A kis halászfalu mindössze 307 lakossal rendelkezik, a Lofoten szigetek egyikén található, lenyűgöző hegyek és tavacskák között.

Shirakawa Go – Japán

Shirakawa Go egy hagyományos falu a szigetországban, gyönyörű erdők és rizsföldek ölelésében. Az igazi látványosságot a tradicionális gassho-zukuri stílusban készült épületek jelentik, faszerkezettel, nádfedeles tetővel: éppen úgy festenek, mintha a középkorból léptek volna elő.

Manarola – Olaszország

A partmenti település a Cinque Terre 5 híres falujának egyike. Rendkívül látványos fekvése miatt gyakori képeslap-téma, évente több ezer turistát vonzanak színes házacskái és az elképesztő kilátás a tengerre.

Bibury – Anglia

A szigetország nem szűkölködik festői tájakban és városkákban, nehéz kiemelni közülük egyet, de Bibury hamisítatlan szépsége és nyugalma mindenképpen egyedülálló. Különös házak, csörgedező patakocskák, hangulatos teaüzletek: mintha csak egy mesekönyv kelt volna életre.

Camden – Új-Anglia, USA

Idilli helyszín: buja erdők, fehér házak, vitorlák, festői kikötő, lenyűgöző kilátás az Atlanti-óceánra.

Hallstatt – Ausztria

Egy városka a szomszédból: a festői Hallstatt annyira lenyűgözte a kínaiakat, hogy a mását is felépítették Ázsiában. 16-dik századi alpesi házak, gótikus templom, tóparti fekvés, körbe pedig zöld erdők: nem csoda, hogy az UNESCO Világörökségének is része a város.

Éze – Franciaország

A dombtetőn, mintegy sasfészekként figyelő település egyből elbűvöli a látogatókat, macskaköves utcáival, bájos kőházaival. És akkor még nem beszéltünk a lenyűgöző kilátásról, eláll a szavunk is, ha lepillantunk a tengerre!

Annecy – Franciaország

Annecy-ben bolyongani olyan, mintha visszautaznánk az időben. „Savoie Velencéje”, az „Alpok gyöngyszeme” híres régi városközpontjáról, macskaköves utcáiról, pasztellszínű házairól, kanyargó csatornáiról.  No meg váráról, szépséges épületeiről és katedrálisáról.

Gasadalur Village – Feröer-szigetek

Egy maréknyi házacska alkotja az apró települést, mindössze 18-an lakják. Nem nehéz elképzelni, hogy milyen nyugodt hely, meseszép vízeséssel, óceánra néző, zöld dombokkal, világtól való elzártságával.

Forrás: earthtripper.com