Apró rekorder.

Jyoti Amge akkora, mint egy játékbaba. A 27 éves nő alig 62,8 cm-es, ezzel ő a jelenleg élő legalacsonyabb nő a világon. A Guinness által is hitelesített rekord 2011 óta van érvényben, de a lány már 2009 óta mint a világ legalacsonyabb tinédzsere is csúcstartó volt. Jyoti genetikai rendellenességben, veleszületett törpenövésben szenved.

Jyoti Indiában, Nagpur városában látta meg a napvilágot. A társai mindig egyenrangúként kezelték, például az iskolában is ugyanúgy kellett teljesítenie, kis széken, mini asztalnál tanult.

A kis hölgy egyébként nagyon boldog, vidám természetű ember. Azt mondja, ha nem lenne ilyen pici, sosem lett volna lehetősége utazgatni, soha nem járt volna Japánban és Európában. Színésznőként is dolgozik, szerepelt például az Amerikai Horror Sztori: Rémségek Cirkusza c. televíziós sorozatban, de számos műsorban, kampányban is látható.

A világ valaha élt legalacsonyabb nője címet egyébként egy holland nő tartja, aki 1876 és 1895 között élt. Pauline Musters mindössze 61 cm-esre nőtt.

Forrás: www.amusingplanet.com